Valstybinė žiniasklaida: Minske sulaikyti masinių neramumų koordinatoriai | Diena.lt

VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: MINSKE SULAIKYTI MASINIŲ NERAMUMŲ KOORDINATORIAI

Baltarusijos sostinėje sulaikyti „masinių neramumų koordinatoriai“, vienas iš kurių vadovavo bendražygių veiksmams būdamas viešbutyje, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Vienas iš sulaikytųjų, minskietis, buvo užsisakęs kambarį viešbučio „Baltarusija“ 17-ame aukšte. Iš ten ir koordinavo akcijas. Vyras vadovavo trijų jam pavaldžių asmenų veiksmams. Pastarieji savo ruožtu vadovavo šimtams“, - nurodė agentūra.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad buvo sulaikyti masinių neramumų koordinatoriai, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Baltarusijoje  po ginčijamų prezidento rinkimų jau tris naktis iš eilės vyko protesto akcijos ir demonstrantų susirėmimai su milicija.

Baltarusijoje žmonės ir toliau reiškia nepasitenkinimą valdžia protestuodami

Protestuotojai piktinasi autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai lojalios Centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rinkimų rezultatais, remiantis kuriais, jis surinko 80,08 proc. balsų, o pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja - 10,9 proc. balsų.

Per protesto akcijas vienas žmogus žuvo, daugiau kaip 200 buvo hospitalizuoti. Vidaus reikalų ministerija praneša, kad rugpjūčio 10-osios naktį buvo sulaikyta daugiau kaip 3 tūkst. asmenų, rugpjūčio 11-osios naktį - per 2 tūkstančius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

deinis

Vot nuo ko reikėjo pradėti ,nuo kordinatorių ,o šiaip tai kova su vėjo malūnais juk kapitalistai pinigų turi ,veltui gauti norinčių daug ,tik man biški gaila ,kad musiškiai kišasi,tai gali ne pri gero privesti .

darytojai

Garantuotai koordinatoriai Lietuvos ir is Lenkijos. Dar ir is Ukrainos. Visi jie cia fasistai ir banderavcai daro viska.

visus

provokatorius kartu su zydeliais i cype reikia ir mums tokio batkos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS