Vėl didėja neteisėtų migrantų srautas Latvijos ir Baltarusijos pasienyje | Diena.lt

VĖL DIDĖJA NETEISĖTŲ MIGRANTŲ SRAUTAS LATVIJOS IR BALTARUSIJOS PASIENYJE

  • 0

Latvija šią savaitę vėl fiksuoja daugiau neteisėtų mėginimų kirsti sieną iš Baltarusijos pusės. Pasienio apsaugos vadas Guntis Pujatas per televiziją sakė, kad nuo pirmadienio būta 160 tokių mėginimų. Šiais metais jau iš viso 2 770 migrantų sutrukdyta iš Baltarusijos neteisėtai pereiti sieną.

Latvija rytuose ribojasi su Baltarusija, kuri yra artima Rusijos sąjungininkė. Bendra siena driekiasi 172 km. Baltijos šalis, panašiai kaip Lenkija ir Lietuva, kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukešanką organizuotai gabenant migrantus prie ES išorės sienos.

„Vėl matome, kad padidėjo skaičius asmenų, kurie nori neteisėtai atvykti į Latviją. Atitinkamai šis skaičius sumažėjo mūsų kaimyninėse šalyse Lietuvoje ir Lenkijoje“, – kalbėjo G. Pujatas. Tai esą buvo stebima jau pernai, kai Latvija nuo 2023 m. rugpjūčio iki spalio tapo pagrindine neteisėtų bandymų kirsti sieną iš autoritarinės Baltarusijos pusės tikslo šalimi.

Todėl vyriausybė Rygoje sustiprino sienos apsaugą. Pavyzdžiui, buvo uždarytas Silenės pasienio perėjimo punktas ir pastatyta tvora, kuri, G. Pujato duomenimis, dešimtis migrantų jau sulaikė nuo neteisėto sienos kirtimo. „Mūsų pasieniečių stebėjimai rodo, kad žmonės eina palei tvorą ir nepatenka į Latviją“, – kalbėjo pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS