Venecijoje vėl perspėjama apie potvynius | Diena.lt

VENECIJOJE VĖL PERSPĖJAMA APIE POTVYNIUS

Sekmadienį Venecijoje prognozuojami potvyniai, o kitose Italijos dalyse toliau siaučia perkūnijos ir stiprus vėjas bei slenka purvo nuošliaužos.

Aukščiausias vandens lygis sekmadienio potvynio metu 10 val. ryto Venecijoje siekė 120 cm, nors buvo prognozuoti 130-140 cm. Vandens lygis laikomas ypač aukštu, kai viršijami 140 cm.

Lagūnos salelėse išsidėstęs miestas dar neatsigavo nuo lapkričio 12 d. užfiksuoto daugybę žalos pridariusio net 187 cm aukščio potvynio – didžiausio per pastaruosius 53 metus.

Potvynio metu nukentėjo žymiausi Venecijos objektai – Šv. Morkaus aikštė ir Šv. Morkaus katedra. Pasak vietos dienraščio „La Nuova Venezia“, aikštės grindinys sugadintas nepataisomai, todėl turės būti paklota nauja danga.

Be to, prasti orai ir potvyniai atbaidė turistus. Penktadienį Venecijos viešbučių asociacija paskelbė, kad atostogautojai atšaukė rekordiškai daug užsakymų, nors ir buvo įtikinėjami, kad keliauti po Veneciją tebėra saugu.

Nuo šeštadienio visoje Italijoje pranešta apie mažiausiai tris siaučiančių audrų aukas.  

Italijos orų prognozių tinklapiuose perspėjama, kad sekmadienį vėjas gali sustiprėti iki 150 km/val. greičio, o Sardinijoje, Lacijuje, Kampanijoje ir Kalabrijoje prognozuojamos audros su perkūnija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS