Venesuelos opozicijos lyderis ragina kariuomenę sukilti | Diena.lt

VENESUELOS OPOZICIJOS LYDERIS RAGINA KARIUOMENĘ SUKILTI

  • 5

Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas) vaizdo įraše, padarytame oro pajėgų bazėje Karakase, ragina kariuomenę sukilti.

Antradienį ryte nufilmuotame trijų minučių įraše J. Guaido matomas su aktyvistu Leopoldo Lopezu (Leopoldu Lopesu) ir sako, kad kariai, kurie išeis į gatves, gins Venezuelos konstituciją.

Šie jo komentarai pasirodė dieną prieš planuojamą antivyriausybinį mitingą.

„Ta akimirka yra dabar“, – klipe sako opozicijos lyderis, stebint jo politiniam globėjui L. Lopezui ir keliems gerai ginkluotiems kariams su vienu šarvuočiu.

L. Lopezui yra paskirtas namų areštas už vadovavimą antivyriausybinei kampanijai 2014 metais.

L. Lopezas pareiškė, kad jį „išvadavo“ kariai, palaikantys J. Guaido.

Pasak J. Guaido, Venesuelos kariškiai deklaruoja pasirengimą padėti nušalinti šalies prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Madurą).

Socialiniame tinkle „Twitter“ J. Guaido parašė „šiuo metu“ susitinkantis su ginkluotųjų pajėgų vadais dėl galutinės N. Maduro nuvertimo „operacijos“ stadijos.

Opozicijos lyderis tvirtino, kad armija priėmė „teisingą sprendimą“ ir yra pasirengusi palaikyti opoziciją bei „nutraukti uzurpaciją“.

J. Guaido išreiškė įsitikinimą, kad N. Maduro nušalinimas yra „negrįžtamas procesas“.

Tviteryje paskelbtame vaizdo kreipimesi jis tvirtina, kad ji palaiko „daugybė kariškių“.

Anksčiau buvo pranešta, kad J. Guaido ketina gegužės 1 dieną pradėti galutinę N. Maduro nušalinimo fazę.

Šalies vyriausybė savo ruožtu pasmerkė „mėginimą surengti karinį perversmą“.

Vyriausybė: mėginama nuversti valdžią

Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas) antradienį pareiškė, kad šalies kariai prisijungė prie jo vykdomos kampanijos, kurios tikslas yra nuversti prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Madurą), o vyriausybė pažadėjo nuslopinti „mėginimą įvykdyti valstybės perversmą“.

„Susidūrėme ir šiuo metu išformuojame nedidelę išdavikiškų kariškių grupę, užėmusią pozicijas (Karakaso) Altamiros skirstomajame kelyje, raginančią įvykdyti valstybės perversmą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ryšių ministras Jorge Rodriguezas (Chorchė Rodrigesas).

„Raginame visus gyventojus būti kuo budresnius ir – drauge su mūsų garbingomis Nacionalinėmis Bolivaro ginkluotomis pajėgomis – užkirsti kelią mėginimui nuversti valdžią bei išsaugoti taiką“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

atsakyk

sita guaiduka reiktu greiciau y kalejima pasodinti...as

na

kuo toliau, tuo prasčiau JAV sekasi išgyventi be pigios Venesuelos naftos, stovi be darbo naftos perdirbimo gamyklos, turi jie kažką padaryti, kitaip patys patirs krizę

geda

tegu iveda jankiu komandusus juk jiems tai iprasta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS