Venesuelos policininkas nuteistas kalėti 25 metus už protestuotojo nužudymą | Diena.lt

VENESUELOS POLICININKAS NUTEISTAS KALĖTI 25 METUS UŽ PROTESTUOTOJO NUŽUDYMĄ

Venesuelos teismas ketvirtadienį skyrė policininkui 25 metų laisvės atėmimo bausmę už vieno jaunuolio nužudymą per demonstracijas prieš prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Madurą) 2017 metais.

2017 metais per masinius protestus prieš N. Maduro vyriausybę žuvo apie 100 žmonių.

Šiaurės rytinės Ansoategio valstijos teismas pripažino buvusį policijos pareigūną Onaną Josue Pereirą Irigoyeną (Onaną Chosuję Pereirą Irigojeną) kaltu dėl „klastingo nužudymo ir „netinkamo ginklų panaudojimo“.

Jis buvo nuteistas už Cesaro Pereiros (Sesaro Pereiros) nužudymo į rytus nuo sostinės Karakaso esančiame Lečerijos mieste.

2018 metais Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) pradėjo tyrimą dėl N. Maduro režimo galimai įvykdytų nusikaltimų žmoniškumui, įskaitant brutalius veiksmus malšinant 2017-ųjų protestus.

Anksčiau šį mėnesį Venesuela nusiuntė TBT ataskaitą, kurioje atmetami šie kaltinimai. Viceprezidentė Delcy Rogriguez (Delsi Rodriges) juos pavadino „farsu“.

„Pasiremdami faktais paneigiame kiekvieną kaltinimą“, – sakė ji.

Buvusi Venesuelos generalinė prokurorė Luisa Ortega Diaz (Luisa Ortega Dias) 2018 metais kreipėsi į TBT su prašymu pradėti tyrimą dėl įtariamų nužudymų ir kankinimų, kaltindama N. Maduro ir jo vyriausybę „sistemingomis atakomis prieš civilius gyventojus“.

Šio mėnesio pradžioje Venesuelos generalinis prokuroras Tarekas Williamas Saabas (Tarekas Viljamas Sabas) pateikė kaltinimus 12-ai Nacionalinės gvardijos narių dėl 20-mečio jaunuolio mirties Karakase 2017 metais. Jaunuolis mirė sužalotas ašarinių dujų kanistru.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gerai

tokio teismo reikia mums o ne jurbarko bandito paleid imo kuri reiketu sodinti su visa ta darbogauja;;;...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS