Veria širdį: po žiaurios egzekucijos ukrainietį atpažino sesuo – tai jo akys ir balsas! | Diena.lt

VERIA ŠIRDĮ: PO ŽIAURIOS EGZEKUCIJOS UKRAINIETĮ ATPAŽINO SESUO – TAI JO AKYS IR BALSAS!

Moteris atpažino nušautą Ukrainos karo belaisvį. Išgirdusi nuskambėjusią frazę: „Šlovė Ukrainai“, ji teigė, kad tai – jos brolis, rašo UNIAN.

Ukrainietė egzekucijos vaizdo įraše atpažino artimąjį, pamačiusi jo akis, išgirdusi balsą bei jam būdingą įprotį rūkyti cigaretę.

BBC žurnalistus moteris patikino, kad tai jos brolis. „100 procentų tai – mano brolis. Tokios yra jo akys, balsas ir cigaretės rūkymo maniera“, – sakė žiauriai nužudyto vyro artimoji.

Šeši minėtos šeimos nariai jau įsitikino, kad tai jų giminaitis. Tačiau prašė nesakyti mamai, nes ji labai serga. Dabar Ukrainos pareigūnai ieško karo belaisvio palaikų.

 

 

Ukraina ragina atlikti tyrimą dėl karo belaisvio nužudymo įrašo

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmadienį paragino Tarptautinį baudžiamąjį teismą (TBT) ištirti socialinėje žiniasklaidoje išplatintą įrašą, kuriame, jo teigimu, užfiksuota, kaip Rusijos pajėgos nužudo karo belaisvį ukrainietį.

„Siaubingas įrašas, [kuriame matyti] neginkluotas karo belaisvis ukrainietis, rusų pajėgų nužudomas vien dėl to, kad pasakė „Šlovė Ukrainai“. Dar vienas įrodymas, kad šis karas yra genocidinis“, –  socialinėje žiniasklaidoje parašė D. Kuleba.

Pasak jo, būtina, kad TBT prokuroras Karimas Khanas (Karimas Chanas) „tuojau pat pradėtų TBT tyrimą dėl šio baisaus karo nusikaltimo“.

„Kaltininkai privalo atsakyti“, – pridūrė jis.

Minimas įrašas atrodo mėgėjiškas, jame matyti belaisvis karys, stovintis negiliame griovyje ir rūkantis cigaretę. Jis ištaria „Šlovė Ukrainai“ ir yra nušaunamas iš automatų.

 

 

Naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti, kur ir kada įrašas buvo padarytas ir ar jame tikrai matyti nušaunamas karo belaisvis ukrainietis.

Pareigūnai Kyjive kaltino Rusijos pajėgas ir reikalavo teisingumo.

„Šiandien pasirodė vaizdo įrašas, kaip okupantai brutaliai nužudo karį, drąsiai pasakiusį jiems į akis „Šlovė Ukrainai!“ – savo vakaro kreipimesi sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rusija ir Ukraina ne kartą kaltino viena kitą žudant belaisvius.

Gairės: karas Ukrainoje, egzekucija, karo belaisvis, sušaudymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS