„Viasna“: per koncertą prie Minsko sulaikyta apie 70 žmonių | Diena.lt

„VIASNA“: PER KONCERTĄ PRIE MINSKO SULAIKYTA APIE 70 ŽMONIŲ

  • 5

Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai netoli Minsko esančioje poilsio bazėje „Ogoniok“ („Liepsnelė“) šeštadienio vakarą sulaikė kelias dešimtis koncerto dalyvių ir žiūrovų, savo svetainėje pranešė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

„Iš viso koncerte buvo sulaikyti 67 žmonės. Keturi iš jų, surašius teisės pažeidimo protokolus, buvo paleisti iš nuovados“, – nurodoma organizacijos pranešime.

Pasak teisių gynėjų, iš nuovados taip pat buvo paleisti nepilnamečiai.

Tikslus tebesulaikytų žmonių skaičius vis dar tikslinamas. Organizacijai šiuo metu žinomos 18 iš jų pavardės.

Pasak „Viasna“, vasario 13 dienos vakarą buvo planuotas kelių baltarusiškų muzikos grupių koncertas.

Tuo tarpu Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pareiškė užkirtusi kelią nesankcionuotam renginiui.

„Vakar vakare milicijos pareigūnai užkirto kelią nesankcionuotam masiniam renginiui, kuriame naudota baltai raudonai balta simbolika: sveikatingumo bazėje netoli Smaliavičių į neva muzikos vakarėlį susirinko destruktyvių „Telegram“ kanalų aktyvistai“, – nurodoma sekmadienį Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovės Volhos Čemodanovos „Telegram“ kanale paskelbtame pranešime.

VRM duomenimis, iš viso buvo sulaikyti 68 žmonės, įskaitant nepilnamečius.

„Iki šiol dešimt žmonių buvo paleisti (nepilnamečiai ir turintys nepilnamečių vaikų), dėl kitų aiškinamasi. Žinoma, jog „koncerto“ dalyviai vartojo alkoholinius gėrimus, viena iš merginų galėjo būti apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų (pristatyta medikų apžiūrai)“, – rašoma ministerijos atstovės pranešime.

Baltarusijoje jau pusę metų tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Baltarusių policija dirba efektyviai.

Čiubaka

Nėra kam protestuoti, vidaus teroristai į Lietuvą perbėgo, nebent patiems važiuoti

ooo

Bielarusijoj vis dar siauteja vidaus teroristai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS