Vietnamo šiaurėje dėl augančio COVID-19 protrūkio gyventojams liepta likti namuose | Diena.lt

VIETNAMO ŠIAURĖJE DĖL AUGANČIO COVID-19 PROTRŪKIO GYVENTOJAMS LIEPTA LIKTI NAMUOSE

Vietnamo šiaurėje 2 mln. gyventojų nuo antradienio turės laikytis virtinės naujų suvaržymų, tai šalies daliai tapus intensyvėjančio koronavirusinės infekcijos protrūkio epicentru.

Hai Zuongo provincijos gyventojams buvo liepta 15 dienų likti namuose, pranešė valstybinė žiniasklaida, dėl savo atsako į pandemiją daugelio giriamai šaliai sunkiai sekantis suvaldyti nerimą keliantį naują protrūkį.

Nuo sausio pabaigos Vietname užfiksuota 637 vietiniai užsikrėtimo atvejai, iš jų 461 – Hai Zuongo provincijoje.

„Žmonių prašoma likti namuose ir išeiti į lauką tik esant poreikiui, pavyzdžiui, norint nusipirkti maisto ar vaistų, arba nuvykti į darbą fabrikuose ar gamybos įmonėse, kurių neprašoma užsidaryti“, – informavo Vietnamo oficiali informacinė agentūra „Suc Khoe Doi Song“.

Daugiau nei dviejų žmonių susibūrimai bus draudžiami, o mokyklos, barai, restoranai ir karaokės klubai, kurie buvo uždaryti dar prieš Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių, kol kas neatvers savo durų.

Gyventojams nurodyta išeinant iš namų laikytis 2 m atstumu nuo aplinkinių.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, eismas 2 mln. gyventojų turinčioje provincijoje taip pat bus ribojamas, o įvažiuoti bus leidžiama tik vairuotojams, turintiems svarbių reikalų.

Vyriausybė pažymėjo, kad Hai Zuongo valdžia ne tik įvedė reikalavimą laikytis socialinio atstumo, bet ir paprašė, kad būtų perkelti žmonės, besikarantinuojantys trijuose centruose šioje provincijoje, tose teritorijose pradėjus augti sergamumo rodikliams.

Vietnamo vėliausias koronaviruso protrūkis, prasidėjęs šiaurėje ir išplitęs į centrinius bei pietinius rajonus, siejamas su naujomis, labiau užkrečiamomis viruso atmainomis, įskaitant Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Afrikos Respublikoje pirmąkart aptiktas padermes.

Reaguojant į naują grėsmę, buvo sugriežtintos izoliavimo priemonės, o šimtams tūkstančių žmonių, gyvenančių vietovėse, kur buvo aptikta židinių, buvo liepta likti namuose.

Tačiau lig šiol rimčiausią susirgimų antplūdį šalyje sunku pažaboti.

Tiek sostinėje Hanojuje, tiek pietiniame komerciniame centre Ho Či Minyje neseniai buvo liepta iki vasario pabaigos užsidaryti mokykloms.

Komunistinė valstybė buvo giriama dėl daugiausia sėkmingų pastangų sutramdyti koronaviruso plitimą, pasitelkiant griežtus judėjimo suvaržymus, plačias karantino priemones ir patikimą užsikrėtusiųjų kontaktų atsekimo režimą.

Pirmadienio duomenimis, 95 mln. gyventojų turinčiame Vietname iš viso nustatyti 2 229 COVID-19 atvejai, mirė 35 užsikrėtusieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS