Vietos bendruomenės: 1 iš 6 Sidnėjaus prekybos centre nužudytų žmonių buvo pakistanietis | Diena.lt

VIETOS BENDRUOMENĖS: 1 IŠ 6 SIDNĖJAUS PREKYBOS CENTRE NUŽUDYTŲ ŽMONIŲ BUVO PAKISTANIETIS

  • 5

Dvi vietos bendruomenės grupės sekmadienį pranešė, kad vienas iš šešių Sidnėjaus prekybos centre nužudytų žmonių buvo 30-metis pakistanietis.

Australijos policija anksčiau pranešė, kad šeštadienį viename Sidnėjaus prekybos centre vyras užpuolė žmones peiliu ir šešis iš jų nužudė.

Australijos pakistaniečių nacionalinė asociacija ir Ahmadijos musulmonų bendruomenė teigė, kad Farazą Tahirą (Farazą Tahirą) nužudė peiliu ginkluotas vyras. Kitos jo aukos buvo penkios moterys.

Sekmadienio vakarą musulmonų bendruomenės nariai surengė budėjimą žuvusio vyro atminimui. F. Tahiras, kaip teigiama, tik pernai buvo persikėlęs gyventi į Australiją.

„Jis greitai tapo neatsiejama mūsų bendruomenės dalimi“, – sakoma pareiškime.

Australijos pakistaniečių nacionalinė asociacija paragino bendruomenę „solidarizuotis, palaikyti ir melstis už tuos, kurie gedi dėl šios skaudžios netekties“.

Šeštadienį įvykus išpuoliui, socialiniuose tinkluose pasirodė klaidingų pranešimų, kad išpuolis susijęs su ideologinėmis ar religinėmis grupėmis arba įvykiais Artimuosiuose Rytuose.

Policija nustatė, kad išpuolį įvykdė dažnai gyvenamąsias vietas keičiantis 40-metis Joelis Cauchi (Džoelis Košis).

Pasak pareigūnų, tas vyras sirgo psichikos liga.

Naujojo Pietų Velso policijos komisaro padėjėjas Anthony Cooke'as (Entonis Kukas) sakė, kad nėra nieko, kas leistų manyti, kad „tai įvyko dėl kokių nors konkrečių motyvų, ideologijos ar kitų priežasčių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

si

purviasklaida skleidzia satanystini negatyva is betkur patys pasikraudami ir dar pasitenkinimui ruosiuodami tautiskuma taip sukeldami tautyne neapikanta artymui o kas vyksta cia tai tabu kgb tyli nes ju gerove jau ant /sakos/ o /medis/ sutrunyjes lieka tik m ? r saka luz ar medis 1 grius ir tai netaip svarbu nes rezultats bus 1 su visom ju /vertybinem/ pasekmem z ppp=0

iš šalies

Nužudė vyrą, pakistanieti ar kt., nesvarbu, nes tik vyrai yra "žmonės" ir be abejo be šaunamųjų ginklų reikia uždrausti , peilius, žirklės žmonijos "saugumui" labui.

nesuprantu

Kodėl išskiria tik pakistanietį, o žuvusios moterys - ne žmonės, ar kaip?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS