Viskonsine tornadas nusinešė mažiausiai vieno žmogaus gyvybę | Diena.lt

VISKONSINE TORNADAS NUSINEŠĖ MAŽIAUSIAI VIENO ŽMOGAUS GYVYBĘ

  • 0

Viskonsino valstijos vakaruose tornadui antradienį smogus mobiliųjų namelių kompleksui žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar apie 25 buvo sužeisti.

Virtinė tornadų susidarė didelei audrų sistemai slenkant per mažiausiai septynias valstijas nuo Teksaso iki Kanados pasienio. Šį regioną niokojo smarkios liūtys, stiprūs vėjai ir kruša.

Barono apygardos šerifas Chrisas Fitzgeraldas (Krisas Ficdžeraldas) sakė žurnalistams, kad tornadas nuniokojo mobiliųjų namelių kompleksą „Prairie Lakes Estates“, esantį į šiaurę nuo Četeko miestelio. JAV Nacionalinė orų tarnyba pranešė, kad tornadas tame rajone susidarė po 17 val. 30 min. vietos (trečiadienio 1 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Televizijų WCCO-TV ir KARE-TV iš sraigtasparnio nufilmuotuose vaizduose matyti kompleksui padaryta didelė žala; keli namai buvo sudaužyti į šipulius.

„Bjauri padėtis. Išties bloga, – Ch.Fitzgeraldas sakė laikraščiui „Eau Claire Leader-Telegram“. – Žuvęs mažiausiai vienas žmogus, ir mes tebeieškome.“

Šerifas sakė KMSP-TV, kad mobiliųjų namelių kompleksas buvo „visiškai nuniokotas“. Pasak jo, anksčiausiai atvykę gelbėtojai girdėjo, kaip žmonės šaukiasi pagalbos. Pareigūnas pridūrė, kad tarp sužeistųjų yra mažiausiai vienas vaikas.

Četekas yra maždaug už 177 km į šiaurės rytus nuo Mineapolio ir už 64 km į šiaurę nuo O Klero.

Miestelio meras Jeffas Martinas (Džefas Martinas) sakė KSTP-TV, kad į nukentėjusį kompleksą pasiųsta daug gelbėjimo tarnybų automobilių. Pasak jo, tame komplekse buvo apie 50 mobiliųjų namelių.

Pasak Nacionalinės orų tarnybos, užklupus tornadui mobiliajame namelyje būti itin pavojinga. 2011 metais, kai niokojantys tornadai smogė Džoplino miestui Misūryje, taip pat Alabamoje ir Misisipėje, iš 551 tąsyk žuvusio žmogaus 111 (20 proc.) buvo mobiliųjų namelių gyventojai, savo tinklapyje nurodo Audrų prognozių centras, renkantis duomenis apie tornadus renkantis ir juos prognozuojantis.

Viskonsine tornadas susidarė slenkant didelei audrų sistemai, taip pat paveikusiai Teksasą, Oklahomą, vakarų Kanzasą, Nebraską, Ajovą ir Minesotą.

Oklahomos vakaruose kaimiškoje vietovėje susidaręs kitas tornadas padarė žalos, bet apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Šis vėjo sūkurys smogė apie 19 val. 15 min. (3 val. 15 min.) į pietus nuo Elk sičio, esančio maždaug už 177 km į vakarus nuo Oklahoma Sičio.

Tornadas smarkiai apgadino kelis namus ir ūkinius pastatus, išvartė elektros tiekimo linijų stulpų, sakė Bekemo apygardos krizių valdymo departamento direktorius Lonnie Risenhooveris (Lonis Raizenhuveris). Taip pat žuvo gyvulių, bet L.Risenhooveris sakė neturintis informacijos, kad per audrą būtų nukentėję žmonių.

Tornadų taip pat užfiksuota kitose vakarų Oklahomos vietovėse ir Teksaso šiaurėje.

Nacionalinė orų tarnyba gavo beveik 20 pranešimų apie tornadus iš Teksaso, Oklahomos, Kanzaso, Nebraskos ir Viskonsino, bet apie kai kuriuos sūkurius galėjo būti pranešta po kelis kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS