Visoje Rusijoje aktyvistai vėl surengė protestų prieš karą Ukrainoje | Diena.lt

VISOJE RUSIJOJE AKTYVISTAI VĖL SURENGĖ PROTESTŲ PRIEŠ KARĄ UKRAINOJE

Visoje Rusijoje, nuo Maskvos iki Sibiro, aktyvistai sekmadienį vėl surengė protestų prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, nors anksčiau kasdien dėl dalyvavimo protestuose buvo sulaikoma šimtai žmonių.

Demonstrantai laikė transparantus ir žygiavo miestų centrinėmis gatvėmis bei skandavo „Karui ne!“ Kiek anksčiau sekmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė padidinti branduolinio „atgrasymo pajėgų“ parengties lygį reaguojant į esą agresyvius NATO pareiškimus Rusijos Federacijos atžvilgiu.

Tarptautinė įtampa yra smarkiai išaugusi dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, o naujausias V. Putino įsakymas neabejotinai dar labiau padidins nerimą dėl galimo atominio karo.

Protestai rengiami kasdien nuo pat ketvirtadienio, kai Rusija užpuolė Ukrainą, nepaisant to, kad Rusijos policija vaiko ir sulaiko protestuotojus.

Sekmadieniniai protestai buvo mažesnio masto nei ketvirtadienį, kuomet Maskvoje ir Sankt Peterburge į gatves išėjo tūkstančiais žmonių, tačiau tikrąjį protestų mastą sunkų įvertinti.

Sankt Peterburgo centre sekmadienį susirinko kelios dešimtys žmonių. Čia riaušių policija griebė vieną protestuotoją po kito ir grūdo į policijos furgonus, nors demonstracija buvo taiki ir nekilo jokių smurtinių incidentų.

Policijos vykdomus areštus fiksuojanti žmogaus teisių grupės „OVD-Info“ duomenimis, iki sekmadienio popietės policija 32 miestuose sulaikė mažiausiai 356 žmones, dalyvavusius demonstracijose prieš karą.

Gairės: Rusija, protestai, protestai Rusijoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS