Vokiečių imunologas: skiepijant pirmenybė turėtų būti teikiama turintiems daugiausiai kontaktų | Diena.lt

VOKIEČIŲ IMUNOLOGAS: SKIEPIJANT PIRMENYBĖ TURĖTŲ BŪTI TEIKIAMA TURINTIEMS DAUGIAUSIAI KONTAKTŲ

Vokiečių imunologas Michaelis Meyer-Hermannas šalies žiniasklaidai sekmadienį pareiškė, kad eilėje prie skiepų nuo koronaviruso pirmenybė turėtų būti teikiama žmonėms, turintiems daugiausiai kontaktų, nes tai esą lemtų kur kas geresnį poveikį pandemijos suvaldymui.

Braunšveige įsikūrusiame Helmholtzo infekcijų tyrimų centre dirbantis specialistas pabrėžia, kad Vokietijoje ir daugelyje kitų pasaulio valstybių pirmenybę suteikus vyriausiems gyventojams, smarkiai sumažėjo mirtingumas nuo COVID-19. Tačiau ši gyventojų grupė paprastai turi mažiausiai kontaktų, todėl šalys kol kas nepajuto didesnio skiepų poveikio pandemijai.

Baimindamasis dėl naujos britiškosios koronaviruso atmainos, M. Meyer-Hermannas taip pat sukritikavo Vokietijos valdžios planus pamažu atlaisvinti suvaržymus. Anot eksperto, esą gali smarkiai padaugėti naujų infekcijos atvejų, kaip tai jau nutiko Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Portugalijoje ir Čekijoje.

Tuo metu Vokietijos intensyviosios terapijos darbuotojų asociacijai vadovaujantis Gernotas Marxas prognozuoja, kad pandemija baigsis iki šių metų rugsėjo pabaigos. Tiesa, taip nutiks, jeigu bus padidintos vakcinacijos apimtys, o gyventojai laikysis taisyklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS