Vokiečių leidybos bendrovė atsiprašė už netikrą M. Schumacherio interviu | Diena.lt

VOKIEČIŲ LEIDYBOS BENDROVĖ ATSIPRAŠĖ UŽ NETIKRĄ M. SCHUMACHERIO INTERVIU

Vokietijos leidybos bendrovė atleido vieno savo žurnalų redaktorių ir atsiprašė Michaelio Schumacherio (Michaelio Šumacherio) šeimos dėl dirbtinio intelekto programos sukurto netikro interviu su šiuo daugkartiniu „Formulės 1“ čempionu.

„Šis neskoningas ir klaidinantis straipsnis niekada neturėjo pasirodyti. Jis niekaip neatitinka žurnalistikos standartų, kurių mes – ir mūsų skaitytojai – tikimės iš tokio leidėjo kaip „Funke“, – šeštadienį sakė „Funke“ žurnalų generalinė direktorė Bianca Pohlmann (Bjanka Polman).

B. Pohlmann nurodė, kad „Funke“ atleido žurnalo „Die Aktuelle“, kuriame pasirodė „interviu“, vyriausiąjį redaktorių, o grupė atsiprašė M. Schumacherio šeimos.

Šeimos atstovė spaudai Sabine Kehm (Sabinė Kem) jau ketvirtadienį elektroniniu paštu naujienų agentūrai AP pranešė, kad planuoja imtis teisinių veiksmų dėl „netikro dirbtinio intelekto interviu, kurį paskelbė Vokietijos leidinys „Die Aktuelle“.

Šis neskoningas ir klaidinantis straipsnis niekada neturėjo pasirodyti.

Praėjusį savaitgalį žurnalas viršelyje išspausdino 54 metų M. Schumacherio nuotrauką ir žodžius: „Michaelis Schumacheris, pirmasis interviu!“

Žurnalas taip pat rašė, kad „tai skamba apgaulingai tikroviškai“, o tariamas M. Schumacheriui priskiriamas citatas sukūrė dirbtinis intelektas. „Die Aktuelle“ yra vienas iš daugelio bulvarinių įžymybių žurnalų Vokietijoje.

2013 metais slidinėdamas Prancūzijos Alpėse per nelaimingą atsitikimą M. Schumacheris patyrė rimtą smegenų traumą.

Po to jis nebuvo matomas viešumoje ir apie jo būklę buvo pateikta nedaug informacijos.

Pranešama, kad M. Schumacheris turi atminties, judesių ir kalbos sutrikimų ir yra slaugomas namuose netoli Ženevos.

„Asmeninis gyvenimas yra asmeninis, kaip jis visada sakydavo“, – 2021 metais „Netflix“ dokumentiniame filme sakė Michaelio žmona Corinna Schumacher (Korina Šumacher).

„Michaelis visada mus saugojo, o dabar mes saugome Michaelį“, – pridūrė ji.

M. Schumacherio iškovoti septyni „Formulės 1“ čempionų titulai yra geriausias rezultatas po Lewiso Hamiltono (Liuiso Hamiltono). Vokietis iškovojo pergalę 91 „Grand Prix“ lenktynėse ir nusileidžia tik L. Hamiltonui, kuriam pavyko išplėšti 103 „Grand Prix“ pergales.

24-erių M. Schumacherio sūnus Mickas (Mikas) taip pat yra „Formulės 1“ lenktynininkas, šiuo metu jis yra „Mercedes“ pilotas bandytojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS