Vokiečių ministras po nutekinto įrašo: V. Putinas nori destabilizuoti Vokietiją | Diena.lt

VOKIEČIŲ MINISTRAS PO NUTEKINTO ĮRAŠO: V. PUTINAS NORI DESTABILIZUOTI VOKIETIJĄ

  • 26

Vokietija sekmadienį apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bandant sėti nesantaiką po to, kai buvo nutekintas įrašas, kuriame vokiečių kariuomenės pareigūnai aptarinėja konfidencialias karo Ukrainoje detales.

Tai įvyko tuo metu, kai Berlynui daromas spaudimas tiekti Kyjivui raketas „Taurus“.

Vėlų penktadienio vakarą Rusijos socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas 38 minučių trukmės pokalbio, kuriame dalyviai aptarė galimą Vokietijoje pagamintų raketų „Taurus“ naudojimą ir jų galimą poveikį, įrašas.

Diskusijose taip pat aptartas ilgo nuotolio raketų, kurias Kyjivui suteikė Prancūzija ir Jungtinė Karalystė, naudojimas.

„Norima pasinaudoti šiuo įrašu, kad mus destabilizuotų ir sutrikdytų“, – sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus), pridūręs, kad „tikisi, jog Putinui tai nepavyks“.

Norima pasinaudoti šiuo įrašu, kad mus destabilizuotų ir sutrikdytų.

„Tai informacinio karo, kurį vykdo Putinas, dalis“, – teigė jis.

B. Pistorius nurodė nežinantis apie jokius kitus kariuomenės informacijos nutekinimo atvejus. Jis pridūrė, kad, norėdamas nuspręsti, kokias reiktų padaryti išvadas, lauks tyrimo rezultatų.

Kyjivas jau seniai prašo, kad Vokietija jam parūpintų „Taurus“ raketų, kurios gali pasiekti taikinius iki 500 km atstumu.

Kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) iki šiol atsisakė siųsti raketas, baimindamasis, kad tai paskatins konflikto su branduolinį ginklą turinčia Rusija eskalavimą.

Vokietijos raketų „Taurus“ įsigijimas būtų didžiulis postūmis Ukrainai, Kyjivo pajėgoms stengiantis atremti Rusijos invaziją.

Prancūzija ir JK tiekia Kyjivui sparnuotąsias raketas SCALP („Storm Shadow“), kurių veikimo nuotolis yra apie 250 kilometrų.

Tačiau O. Scholzas pareiškė, kad Vokietija negali kopijuoti Londono ir Paryžiaus veiksmų siunčiant ilgojo nuotolio raketas į Ukrainą.

„Tai yra labai tolimo nuotolio ginklas, ir tai, ką daro britai ir prancūzai, kalbant apie taikinių nustatymą [...], negali būti daroma Vokietijoje“, – kalbėjo O. Scholzas.

JK paneigė tiesioginį dalyvavimą eksploatuojant raketas.

„Tai, kaip Ukraina naudoja „Storm Shadow“, ir jos nukreipimo procesai yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikalas“, – teigiama britų gynybos ministerijos pareiškime naujienų agentūrai AFP.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

vokiečių ministre,

rusai padeda VOKIETIJAI išlipti iš ekonominės krizės

patys vokiečiai tai daro , ir

nepagrįstai kaltina kitus.- tai amorali laikysena , kurią demonstruoja dabartinė vokiečių valdžia.

IŠLYSKITE IŠ AMERIKOS ŠIKNOS

Ir baigsis ta destabilizacija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS