Vokietija: norint sumažinti koronaviruso aukų skaičių būtina masiškai testuoti žmones | Diena.lt

VOKIETIJA: NORINT SUMAŽINTI KORONAVIRUSO AUKŲ SKAIČIŲ BŪTINA MASIŠKAI TESTUOTI ŽMONES

Vokietija kas savaitę atlieka tyrimus dėl naujojo koronaviruso iki 500 tūkst. žmonių, ketvirtadienį pareiškė vienas virusologas ir pridūrė, kad ankstyvas diagnozavimas yra viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių šalyje nuo COVID-19 miršta palyginti mažai pacientų.

Vokietijoje nustatyti daugiau nei 36 tūkst. užsikrėtimo atvejų – tai yra vienas didžiausių skaičių Europoje, tačiau šaliai pavyko išvengti aukšto mirtingumo lygio, fiksuojamo nuo pandemijos smarkiai nukentėjusiose Italijoje ir Ispanijoje.

Ekspertai sako, kad platus masto susirgimo COVID-19 atvejų diagnozavimas ir sekimas yra veiksminga strategija norint apriboti ligos plitimą. Tokio požiūrio laikomasi ir Pietų Korėjoje bei Singapūre, kurioms daugiausia pavyko suvaldyti protrūkį.

Vokiečių virusologo Christiano Drosteno (Kristiano Drosteno) nuomone, tai padėjo apriboti mirties atvejų skaičių.

„Priežastis, kodėl Vokietijoje miršta tiek mažai žmonių, palyginti su užkrėstųjų skaičiumi, gali būti ta, kad mes atliekame nepaprastai daug laboratorinių diagnostinių tyrimų“, – sakė Ch. Drostenas, vadovaujantis Berlyno universitetinės ligoninės „Charite“ Virusologijos institutui.

„Pastarųjų dienų įvertinimai rodo, kad per savaitę atliekame pusę milijono tyrimų“, – pažymėjo jis.

Instituto vadovas pridūrė, kad atlikti plataus masto tyrimus padėjo didžiulis laboratorijų tinklas šalyje.

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas) patvirtino, kad vien praėjusią savaitę Vokietijoje buvo atlikta 300–500 tūkst. testų, iš kurių maždaug 10 proc. turėjo teigiamą rezultatą.

„Tai tikriausiai yra didžiausias tyrimų skaičius bet kurioje pasaulio šalyje tiek absoliučia, tiek santykine išraiška“, – nurodė J. Spahnas.

Remiantis Roberto Kocho visuomenės sveikatos instituto duomenimis, 36 508 iš 83 mln. Vokietijos gyventojų yra užsikrėtę koronavirusu; iš jų 198 mirė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS