Vokietija suėmė dar vieną įtariamąjį šnipinėjimu Rusijai | Diena.lt

VOKIETIJA SUĖMĖ DAR VIENĄ ĮTARIAMĄJĮ ŠNIPINĖJIMU RUSIJAI

Vokietijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad suėmė dar vieną asmenį, susijusį su plačiai nuskambėjusia šnipinėjimo byla.

Federaliniai prokurorai teigė, kad Arthuras E. (Arturas E.), kurio pavardė neskelbiama privatumo sumetimais, praėjusį mėnesį buvo sulaikytas Miuncheno oro uoste, kai atvyko iš Jungtinių Valstijų.

Prokurorai sako, kad įtariamasis, Vokietijos pilietis, kaltinamas išdavyste už tai, kad perdavė Rusijos žvalgybai Vokietijos šnipinėjimo agentūroje BND dirbančio pažįstamo Carsteno L. (Karsteno L.) gautas paslaptis.

Arthuras E. nebuvo BND darbuotojas, sakė prokurorai.

Jie teigė, kad Vokietijos valdžiai tyrimą padėjo atlikti FTB.

Praėjusį mėnesį paskelbta, kad Vokietijoje dėl įtariamos išdavystės suimtas šalies užsienio žvalgybos agentūros BND pareigūnas, įtariama, perduodavęs valstybės paslaptis Rusijai.

Pareigūnas, įvardytas kaip Carstenas L. (Karstenas L.), „Rusijos žvalgybos tarnyboms perduodavo informaciją, kurią gaudavo vykdydamas savo profesinę veiklą“, rašoma prokurorų paskelbtame pranešime.

Įtariamasis informaciją Rusijai galimai perdavė 2022 metais.

Rusijai, kaip įtariama, šnipinėjęs pareigūnas suimtas tuo metu, kai Berlyno ir Maskvos santykiuose po Rusijos invazijos į Ukrainą tvyro didelė įtampa.

Gairės: vokietija, Šnipas, šnipinėjo Rusijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS