Vokietijoje per mėnesį užfiksuota 2,6 tūkst. nusikaltimų, susijusių su „Hamas“ ir Izraelio konfliktu | Diena.lt

VOKIETIJOJE PER MĖNESĮ UŽFIKSUOTA 2,6 TŪKST. NUSIKALTIMŲ, SUSIJUSIŲ SU „HAMAS“ IR IZRAELIO KONFLIKTU

Vokietijos federalinė policija per pastarąjį mėnesį visoje šalyje suskaičiavo daugiau kaip 2,6 tūkst. nusikaltimų, kurie, kaip tvirtina pareigūnai, yra susiję su spalio 7-osios teroristiniais išpuoliais prieš Izraelį.

Be kita ko, užfiksuota turto sugadinimo ir neapykantos kurstymo atvejų. Pasak Federalinio kriminalinės policijos biuro (BKA), smurtinių nusikaltimų skaičius yra triženklis.

Vokietijoje nesutarimus ypač kursto propalestinietiškos demonstracijos, užfiksavus incidentų, kurių metu pavieniai protestuotojai reiškė paramą Izraelį užpuolusiai teroristinei grupuotei „Hamas“, skandavo antisemitinius šūkius ir kvestionavo Izraelio teisę egzistuoti.

Vokietijos valdžios institucijos uždraudė rengti daugybę susibūrimų, o kiti vyko prižiūrint policijos pajėgoms. Kai kurie Vokietijos politikai reikalauja, kad Vokietijos musulmonai pasmerktų prieš Izraelį nukreiptą retoriką.

Duomenys rodo, kad antisemitinių incidentų daugėja, įskaitant praėjusį mėnesį užfiksuotą bandymą padegti Berlyne esantį žydų bendruomenės centrą ir sinagogą. Taip pat būta keleto incidentų, kurių metu ant gyvenamųjų pastatų durų buvo nupieštos Dovydo žvaigždės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Dėkokite Merkel, prisivežusiai ir privežusiai daug spalvotųjų pas save ir į visą Europą! Per juos nebus ramybės tol, kol neišgrūsime lauk iš Europos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS