Vokietijoje per mikroautobuso avariją žuvo septyni žmonės | Diena.lt

VOKIETIJOJE PER MIKROAUTOBUSO AVARIJĄ ŽUVO SEPTYNI ŽMONĖS

  • 1

Pietryčių Vokietijoje ankstų penktadienio rytą, kai mikroautobusas, kuriuo, kaip manoma, buvo vežami migrantai, bandė išvengti patikrinimo kelyje, septyni žmonės žuvo ir dar keli buvo sužeisti, pranešė policija.

Policijos duomenimis, maždaug už 50 kilometrų nuo Austrijos ir Vokietijos sienos, važiuodamas Miuncheno link, mikroautobusas „Mercedes Vito“ su Austrijos valstybiniais numeriais bandė išvengti patikrinimo. Jame buvo 23 žmonės.

Vairuotojui nepavyko suvaldyti transporto priemonės, kuri kelis kartus vertėsi, kol galiausiai nusileido ant šono.

Policija įtaria, kad mikroautobusą vairavo neteisėtai žmones gabenęs asmuo, ir nurodė, kad pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo nužudymo per avariją Bavarijos regione.

Dalies sužeistųjų būklė yra sunki, o kai kurie nukentėjusieji yra vaikai.

„Tarp žuvusiųjų buvo šešerių metų vaikas“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Stefanas Sonntagas (Štefanas Zontagas).

„Vairuotojas ir įtariamasis žmonių kontrabandininkas liko gyvas ir yra tarp sužeistųjų“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie aukų tapatybę, S. Sonntagas sakė, kad policija neturi „jokios informacijos apie tai, iš kur tie žmonės atvyko ar kokia jų pilietybė“.

Jis pridūrė, kad sužeistieji buvo nuvežti į vietines ligonines, kur valdžios institucijos bandys nustatyti jų kilmės šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tadas

zuvo 7 gydytojai, inzinieriai ir it specialistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS