Vokietijoje sužlugdytas islamisto išpuolis | Diena.lt

VOKIETIJOJE SUŽLUGDYTAS ISLAMISTO IŠPUOLIS

  • 2

Vokietijos policija pranešė trečiadienį sulaikiusi vyrą, kaip manoma, planavusį įvykdyti išpuolių džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vardu ir transporto priemones rėžtis į žmones prie vienos čiuožyklos.

Manoma 29 metų įtariamasis, Vokietijos pilietis, rugpjūtį iš anksto rinko informaciją apie pasirinktą taikinį ir esą mėgino įsidarbinti vairuotoju vienoje siuntų kompanijoje, kad galėtų įgyvendinti savo planą.

„Esama rimtų įtarimų, kad kaltinamasis Dasbaras W. (Dasbaras V.) palaiko IS ir yra IS narys“, – sakoma Vokietijos kovos su terorizmu prokuratūros pranešime. Šis vyras „įtariamas planavęs smurto veiksmus“.

Pasak prokurorų, nuo 2015 metų balandžio iki tų metų birželių įtariamasis platino internetu IS propagandinius vaizdo įrašus. Tais pačiais jis metais jis pirmąkart išvyko iš Vokietijos ir lankėsi Irake. Dasbaras W. namo grįžo 2016-ųjų kovą.

2016-ųjų birželį jis nuvyko į Iraką. Per šią kelionę Dasbaras W. prisiekė ištikimybę IS ir šios grupuotės buvo apmokytas naudotis ginklais. Į Vokietiją jis grįžo 2017-ųjų liepą.

Vyras buvo suimtas kitą dieną po Berlyne įvykdytos pražūtingos teroro atakos pirmųjų metinių minėjimo. Per tą incidentą prieglobsčio Vokietijoje prašęsis tunisietis Anisas Amri (Anisas Amris) sunkvežimiu rėžėsi į Kalėdinę mugę ir sužalojo šimtus žmonių, iš jų 12 – mirtinai. Užpuolikas sugebėjo pasprukti, bet po kelių dienų buvo nušautas per gaudynes Italijoje.

Neseniai duotame interviu Vokietijos kontržvalgybos vadovas Hansas-Georgas Maassenas (Hansas Georgas Masenas) sakė, kad išlieka tikimybė, jog šalyje bus įvykdyta nauja ataka. Pasak jo, Vokietijoje apie 1,9 tūkst. žmonių yra įtariami ryšiais su džihadistais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ne pirmas, ne paskutinis - visų nesugaudysit.

petras

Straipsnis su google translate verstas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS