Vokietijos statybvietėje sugriuvus pastoliams žuvo mažiausiai trys darbininkai | Diena.lt

VOKIETIJOS STATYBVIETĖJE SUGRIUVUS PASTOLIAMS ŽUVO MAŽIAUSIAI TRYS DARBININKAI

  • 0

Vokietijos šiauriniame Hamburgo mieste statybvietėje sugriuvus pastoliams, pirmadienį žuvo mažiausiai trys darbininkai, pranešė šalies valdžios institucijos.

Mažiausiai vienas darbininkas dingo, o dar vienas patyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Iš pradžių pareigūnai pranešė, kad žuvo penki žmonės. Vėliau jie nurodė, kad yra tikri dėl trijų mirčių.

Pasak Vokietijos naujienų agentūros dpa, antrojo pagal dydį šalies miesto priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad po nelaimingo atsitikimo statybvietė buvo evakuota. Nurodoma, kad tuo metu ten buvo 1,3–1,5 tūkst. darbininkų

Įvykio vietoje dirba apie 70 gelbėtojų, kurie šalina per kelis aukštus susikaupusias nuolaužas ir bando pasiekti po griuvėsiais įstrigusius žmones. Tikėtasi, kad šis darbas tęsis iki pirmadienio vakaro.

„Kol kas neaišku, dėl ko statybvietės pastoliai griuvo“, – sakė ugniagesių atstovas spaudai. Pastoliai buvo pastatyti lifto šachtoje.

Nelaimingas atsitikimas įvyko Hafensičio rajone. Tai buvusi uosto teritorija prie Elbės upės, kuri šiuo metu pertvarkoma, joje statomi biurų ir gyvenamieji pastatai, viešbučiai ir parduotuvės.

Dienraštis „Bild“ pranešė, kad nelaimė įvyko apie 9.10 val. vietos (10.10 val. Lietuvos) laiku „Westfield Hamburg-Ueberseequartier“ – naujame verslo, gyvenamųjų namų ir laisvalaikio centre, kuriame bus įrengtas naujas kruizinių laivų terminalas.

Leidinys teigė, kad darbininkai statė lifto šachtą, ir pridūrė, kad pastoliai užgriuvo mažiausiai ant aštuonių darbininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS