Vokietijos vicekancleris: „Hamas“ turi būti sunaikintas | Diena.lt

VOKIETIJOS VICEKANCLERIS: „HAMAS“ TURI BŪTI SUNAIKINTAS

Palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ įvykdytas teroristinis išpuolis prieš Izraelį yra „karo paskelbimas civilizuotam pasauliui“, šeštadienį pareiškė Vokietijos vicekancleris Robertas Habeckas.

„Šis išpuolis reikalauja, kad Izraelis imtųsi būtinų priemonių, – teigė R. Habeckas vaizdo pranešime savo Žaliųjų partijos susitikime Reino krašto-Pfalco‎ žemėje. – Tiesiai kalbant, „Hamas“ turi būti sunaikinta, nes ji griauna taikos procesą Artimuosiuose Rytuose.“

„Palestiniečiai taip pat turi teisę į savo valstybę“, – sakė R. Habeckas , einantis ir ekonomikos ministro pareigas. Dviejų valstybių sprendimas buvo teisingas politinis atsakymas, tačiau „Hamas“ nėra suinteresuotas tokiu sprendimu, kalbėjo jis.

„Ji nekovoja už tai, kad Palestinos gyventojai turėtų savo valstybę. Ji kovoja už karą. Ji nori primesti karą ir sunaikinti Izraelį, ko, žinoma, niekada nebus, bet jo paties gyventojams tai atneš neišmatuojamų kančių“, – teigė R. Habeckas.

Žinoma, Izraelis turi konfrontuoti su „Hamas“, sakė vicekancleris. Izraelis taip pat buvo saistomas tarptautinės teisės ir privalėjo sumažinti civilių aukų skaičių bei laikytis humanitarinių standartų. „Tačiau būtent tą jie daro ir darys. Visomis diplomatinėmis pastangomis siekiama užtikrinti, kad tai įvyktų.“

R. Habeckas neseniai sukėlė didžiulį atgarsį savo vaizdo pranešimu prieš antisemitizmą ir už solidarumą su Izraeliu ir sulaukė daug palaikymo.

Vaizdo įraše, kurį jo ministerija trečiadienio vakare išplatino X platformoje, anksčiau žinomoje kaip „Twitter“, žaliųjų politikas pasmerkė antisemitinius išpuolius Vokietijoje. Jis paragino imtis „griežto politinio atsako“ ir pareikalavo, kad musulmonai aiškiau atsiribotų nuo antisemitinių pareiškimų ir veiksmų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Sėkmės žydams

prieš teroristus,ukrainiečiams- prieš kaZapinius okupantus!

RICHARD

KUR DETI HAMASUS IR RUSUS PARAZITUOJANCIAIS VAKARU EU????

anonimui

nebus ramybės,kol tavoji raša rems teroristus,kol bus Hamasai visokie..Naikinti,naikinti,naikinti teroristus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS