„Wagner“ samdinių likučiai grįžta į frontą | Diena.lt

„WAGNER“ SAMDINIŲ LIKUČIAI GRĮŽTA Į FRONTĄ

  • 0

Pabūklai netyla. Kokia kova vyksta Luhansko fronte prie Kreminos rodo vokiečių reporterė – priešas vos už dviejų kilometrų. Mina, artilerijos sviedinys, dažnai puola dronai. Iš oro dar didesnis pavojus – sraigtasparniai, praneša LNK.

„Kariai sako, tikriausiai rusų sraigtasparnis. Turime laukti bunkeryje“, – sakė RTL žurnalistė Kavita Sharma.

Nuo invazijos pradžios okupantams pavyko užgrobti kone 3500 gyvenviečių. Ukrainiečiai susigrąžino jau apie 700 – penktadalį jų.

„Jie vis bando brautis, nebūna net pusvalandžio tylos. Šaudo nuolat“, – pasakojo Ukrainos karys.

Ukrainos gynėjai sako – jei sviedinys nepražudo, tai „krentame ant žemės ir jeigu gyvi, tai gyvi, jeigu ne, viskas“.

Luhansko srityje veikia ir išformuotų Rusijoje „Wagner“ pavieniai būriai, bet ukrainiečiai nežino nei smogikų skaičiaus, nei kas juos siuntė, nei ar jie Putino armijos sudėtyje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kadrai rodo, kad Rusijos nuostoliai kare – didžiuliai. Lėktuvai pilni žuvusių karių skraidinami atgal į Rusiją.

O prie Krymo laivų sujudimas. Po Ukrainos raketų smūgių į Sevastopolį, į Juodąją jūrą Rusija budėti išvedė porą laivų, įskaitant raketų kalibrų nešėją.

Rusijoje neramu ir pasienyje su Ukraina. Kursko centre griaudėjo sprogimai. Ukrainiečių dronas „pasveikino“ Kurską su Miesto diena – pataikė į FSB pastatą. Kursko meras net atšaukė šventinį saliutą, mat nesaugu.

Apie karą prabilo ir popiežius Pranciškus. Po aukotų mišių grįždamas namo iš Prancūzijos, Marselio, lėktuve pripažino esąs nusivylęs, kad ir Vatikano diplomatija nedavė daug vaisių. Bet anot pantifiko, už Rusijos ir Ukrainos konflikto slypi ir ginklų pramonė, kuri nenori, kad karas aprimtų. Bet kliuvo ir ginklus atimančiai Lenkijai.

„Šiame kare yra ir kitų interesų. Jį lemia ne tik Rusijos ir Ukrainos problema, bet ir ginklų prekyba, verslas. Tik nekurkime iliuzijų, kad rytoj abu lyderiai eis pietauti. Bet matau, kad kai kurios šalys žengia atgal, neduoda ginklų ir ukrainiečiai tikrai bus kankiniai. Tai blogai“, – kalbėjo popiežius Pranciškus.

Vis dėlto Varšuva ir Kyjivas kartoja esantys draugai ir nesutarimus spręs. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, grįždamas į Ukrainą iš vizitų Šiaurės Amerikoje, nusileido Lenkijoje, įteikė valstybinius apdovanojimus lenkų žurnalistei ir savanoriui medikui, gelbėjusiam fronte karius.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, konfliktai, Lenkija, popiežius Pranciškus, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS