Zaporižės atominėje elektrinėje prisidirbo rusų kariai: lakstė apimti panikos | Diena.lt

ZAPORIŽĖS ATOMINĖJE ELEKTRINĖJE PRISIDIRBO RUSŲ KARIAI: LAKSTĖ APIMTI PANIKOS

  • 0

Energodare, užgrobtoje Zaporižės atominėje elektrinėje (ZAE), Rusijos kariuomenė dar kartą pažeidė branduolinės ir radiacinės saugos normas, todėl personalui iškilo radiacinės taršos pavojus, rašo „Ukrinform“.

Apie situaciją pranešė įmonė „Energoatom“,

„Liepos 18 d. ZAE užėmę rusų įsibrovėliai jėga atėmė leidimus iš dviejų stoties darbuotojų ir jais pasinaudoję pateko į ZAE antro bloko radiacijos zoną. Žinoma, saugumo klausimai jiems nerūpėjo – jie pažeidė visas nustatytas normas bei procedūras. Nebuvo nei specialios aprangos, nei numatytų pasiruošimo procedūrų“, – rašoma įraše.

„Energoatom“ taip pat pareiškė, kad niekas nežino, ką Rusijos kariškiai galėjo įnešti į patalpas ir ten palikti: ginklų, sprogmenų.

„Ir tai jau yra tiesioginė grėsmė branduolinei saugai. Vėl!“ – nurodė įmonė.

Enerhodaro meras Dmitrijus Orlovas taip pat pranešė, kad šiandien pasirodė naujiena, esą elektrinės teritorijoje „šis tas įvyko, ir rasistų truputį sumažėjo“.

Kaip rašė meras, į miesto ligoninę buvo skubiai atgabenti devyni rusų kariai, jie buvo patyrę įvairaus laipsnio sužeidimų.

„Vieno iš jų būklė sunki, jis paguldytas į Reanimacijos skyrių. Yra ir žuvusių, bet tikslaus skaičiaus kol kas nežinome“, – aiškino D. Orlovas.

Tikslios nelaimės priežasties meras neatskleidė, bet pridūrė, kad rusų kariai buvo smarkiai išsigandę.

„Apimti panikos lakstė po atominės elektrinės teritoriją ir ilgam viduje įkalino iš karto dvi operatyvinio personalo pamainas, kurios turėjo viena kitą pakeisti. Galiausiai tuos žmones išleido“, – tęsė D. Orlovas.

ZAE teritorijoje šiuo metu yra apie 500 Rusijos Federacijos karių ir daugybė jų įrangos. Be to, būtent iš stoties teritorijos jie apšaudo Nikopolį.

Gairės: Zaporižė, Zaporožė, atominė elektrinė, AE, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS