Žemės drebėjimo Maroke aukų skaičius viršijo 2 100 | Diena.lt

ŽEMĖS DREBĖJIMO MAROKE AUKŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 2 100

Marokiečiai sekmadienį gedėjo pražūtingo žemės drebėjimo, per kurį žuvo daugiau kaip 2 100 žmonių, aukų, o gelbėtojų komandos skubėjo ieškoti išgyvenusiųjų, įstrigusių su žeme sulygintų kaimų griuvėsiuose.

Remiantis vėlų sekmadienio vakarą atnaujintais oficialiais duomenimis, per stipriausią per visą šalies istoriją žemės drebėjimą žuvo mažiausiai 2 112 žmonių ir daugiau kaip 2 400 buvo sužeisti, daugelis iš jų – sunkiai.

Penktadienį įvykęs 6,8 balo žemės drebėjimas smogė už 72 km į pietvakarius nuo turistų pamėgto Marakešo ir nušlavė ištisus kaimus.

Sekmadienį 4,5 balo stiprumo pakartotinis požeminis smūgis sukrėtė jau ir taip traumuotus to paties regiono gyventojus.

Naujienų agentūra AFP komanda pranešė, kad už 60 km nuo Marakešo kalnų regione esantis Tafegagtės kaimas buvo beveik visiškai sugriautas, išliko tik keli pastatai.

Tarp nuolaužų civiliai gelbėtojai ir Maroko ginkluotųjų pajėgų nariai ieškojo išgyvenusiųjų ir žuvusiųjų kūnų.

AFP matė, kaip jie iš namo griuvėsių ištraukė vieną kūną. Pasak gyventojų, ten palaidoti buvo dar keturi žmonės.

„Visi dingo! Mano širdis sudaužyta. Esu neviltyje“, – verkė 62 metų Zahra Benbrik ir pridūrė, kad kad neteko 18 artimųjų, tik jos brolio kūnas tebėra įstrigęs.

„Noriu, kad jie paskubėtų ir jį ištrauktų, kad galėčiau ramiai gedėti“, – sakė ji.

Daugelis namų atokiuose kalnų kaimuose buvo pastatyti iš purvo plytų.

Netoli Tafegaghtės esančiame Amizmizo kaime ekskavatorius nukėlė sunkiausius griuvėsius, o gelbėtojai plikomis rankomis kasė nuolaužas, kad ištrauktų kūną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS