Žiaurus išpuolis Maskvoje: Rusija praneša, kad sulaikyta vienuolika įtariamųjų | Diena.lt

ŽIAURUS IŠPUOLIS MASKVOJE: RUSIJA PRANEŠA, KAD SULAIKYTA VIENUOLIKA ĮTARIAMŲJŲ

Rusija sulaikė vienuolika žmonių, įskaitant visus keturis užpuolikus, dėl penktadienį įvykdyto išpuolio vienoje sostinės koncertų salėje, šeštadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.

FSB saugumo tarnybos vadovas informavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „apie vienuolikos asmenų sulaikymą, įskaitant visus keturis teroristus, tiesiogiai dalyvavusius vykdant išpuolį“, šalies valstybinės naujienų agentūros citavo Kremliaus pranešimą.

FSB šeštadienį pareiškė, kad išpuolį įvykdę asmenys turėjo kontaktų Ukrainoje ir bandė ten pabėgti, pranešė valstybinės naujienų agentūros.

„Po teroro akto įvykdymo nusikaltėliai ketino kirsti Rusijos ir Ukrainos sieną ir turėjo atitinkamų kontaktų Ukrainos pusėje“, – naujienų agentūra TASS citavo tarnybą.

Apie tai praneša ir portalas Unian.

Maskvos koncertų salėje – didžiulis išpuolis

Scanpix nuotr.

Ginkluotiems nusikaltėliams penktadienį pradėjus šaudyti viename Maskvos priemiestyje vykusiame roko koncerte, žuvo mažiausiai 115 žmonių ir bent 145 buvo sužeisti, o po šaudymo koncertų salės „Crocus City Hall“ pastate kilo didelis gaisras, pranešė Rusijos valdžia.

Rusijos tyrėjai šeštadienį pareiškė, kad užpuolikai koncertų salę padegė degiu skysčiu.

„Teroristai degiu skysčiu padegė koncertų salės patalpas, kuriose buvo žiūrovų, įskaitant sužeistuosius“, – apie penktadienio išpuolį pranešė Rusijos tyrimų komitetas, tiriantis didelius nusikaltimus.

Rusijos FSB teigia, kad teroro aktu įtariami asmenys ketino bėgti į Ukrainą

Federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė, kad Briansko srityje buvo sulaikyti keturi asmenys, įtariami dėl teroro akto koncertų salėje „Crocus City Hall“, rašo portalas „Meduza“.

FSB pranešimą cituoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Įvykdę teroro aktą, nusikaltėliai bandė pasprukti, automobiliu judėdami Rusijos ir Ukrainos sienos link. Koordinuoti specialiųjų ir teisėsaugos žinybų veiksmai leido per kelias valandas Briansko srityje sulaikyti visus keturis teroristus. Šiuo metu jie vežami į Maskvą“, – pareiškė FSB atstovai.

Rusijos specialioji tarnyba teigia, kad po teroro akto nusikaltėliai ketino kirsti Rusijos ir Ukrainos sieną, esą jie „turėjo atitinkamų ryšių Ukrainoje“.

FSB atstovai pridūrė, kad tiriamos visos teroristinio išpuolio aplinkybės. Pasak jų, nusikaltimas buvo kruopščiai suplanuotas. Teroristų naudoti ginklai buvo laikomi iš anksto įrengtoje slėptuvėje.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija kategoriškai atmeta Rusijos pareigūnų kaltinimus, kad esą Ukraina susijusi su teroro aktu koncertų salėje „Crocus City Hall“.

„Laikome tokius kaltinimus suplanuota Kremliaus provokacija“, – pareiškė Ukrainos URM.

GALERIJA

  • Žiaurus išpuolis Maskvoje: Rusija praneša, kad sulaikyta vienuolika įtariamųjų
Telegram nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (85)

Tai, kad

Įtartinai ilgai nepribuvo nei gaisrininkai, nei saugumo pajėgos... Pasirodė tik po 30 min.!!! Rinkimų spektaklis baigėsi, klastotės praėjo; USA perspėjimus apie galimą terorą karlikas ignoravo, išvadino atviru šantažu, provokacija, visuomenės destabilizavimu; Sekantis spektaklis: pašaudė, padegino, pagąsdino, - tikslas gauti rusijanų palaiminimą dar aršiau pulti Ukainą, skelbti mobilizaciją, ...

putinoidų cirkas

pažiūrėsim kiek smarkiai kremliniai šizofrenikai kliedės

..

kaip greitai keiciasi pasaulis: dar is ryto buvo islamo fanatikai tadzikai, o po pietu jau ukrainieciai. tikrai- ty vinovat uz tem cto chocetsia mne kusatj...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS