Žiniasklaida: gaisrai Lenkijoje – Rusijos diversijų rezultatas | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: GAISRAI LENKIJOJE – RUSIJOS DIVERSIJŲ REZULTATAS

Lenkijos vyriausybės tyrimai siekiant nustatyti pastaruoju metu įvairiose Lenkijos vietose, įskaitant Varšuvą, Bytomą ir Silezijos Semianovicus, kilusių gaisrų priežastį atskleidė, jog kai kurie tokie incidentai Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje buvo Rusijos suorganizuoti diversiniai veiksmai. Apie tai Lenkijos visuomenę informavo ministras pirmininkas Donaldas Tuskas.

Penktadienį interviu dienraščiui „Rzeczpospolita“ buvęs užsienio žvalgybos pareigūnas Tomaszas Bronisas sakė, kad padėtis „labai bloga, daug blogesnė, nei vaizduoja vyriausybė“. Jis įvertino padėtį kaip „neturinčią precedento“. 

„Užsienio valstybė mūsų šalyje vykdo sabotažo veiksmus, pasitelkdama tam užverbuotus žmones. Mums dar niekada neteko susidurti su tokiu grėsmingu reiškiniu“, – sakė jis.

Laikraštis pranešė, kad „šiandien jau žinoma, jog Rusija verbuoja žmones per „Telegram“ žinučių programėlę, siūlydama dideles pinigų sumas – nuo ​​10 tūkst. iki 15 tūkst. eurų. Šiems žmonėms pavedama padegti viešąsias vietas dideliuose miestuose“.

Pastarosiomis savaitėmis Lenkijos valdžia suėmė daugiau nei dešimt asmenų, susijusių su įtariamais sabotažo veiksmais, įvykdytais Rusijos agentūrų užsakymu. Tai – padegimai, mėginimai padegti ir fiziniai išpuoliai.

„Rzeczpospolita“ pranešė, kad Lenkijos vakaruose esančio Vroclavo prokuratūros duomenimis, neseniai sulaikyti asmenys iš pradžių panaudoję Molotovo kokteilį padegė italų restoraną Gdynėje, Lenkijos šiaurėje. Tai įvyko 2023 m. birželio 21-osios naktį, o šiemet balandžio 8 d. jie padegė sandėlį netoli Varšuvos. Tą patį jie mėgino padaryti šiauriniame Gdansko mieste, dažų parduotuvėje.

Pasak „Rzeczpospolitos“, tarp sulaikytųjų yra trys vyrai, galimai atsakingi už gaisrus Varšuvoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Londone.

Laikraštis rašo, kad siekiant atskleisti šią diversantų grupę bus pasitelktos ir kitų šalių, įskaitant Austriją ir Čekiją, slaptosios tarnybos. Pasak Lenkijos dienraščio, susiduriant su šiomis grėsmėmis būtina tęsti aktyvų tarptautinį tarnybų bendradarbiavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

deb ylas

rusai alytaus padangas padege...100% isitikines ir dar maciau kaip kaimynui akla bobute pasake.. kad ji gidejo kaip kurcia kaimyne prie kiauro samagono aparato anukeliu pasakojo kaip oficialiai destiluota kanape legalizuot... debilai matosi kas jum vitaminu nuo rusiskos trydos reikia todel butinai pasirasykit sutarti su elektrikais abonementizatoriais...prisiimkit paskolu su besismaukanciom palukanoms ir te bus jum aferistu gerove

Drone, tu Debilas ir tavo Tevai Debilai

`

Dronas

Kacapai turi buti atskirti nuo pasaulio. Kas tuos primatus ileidzia i Europa?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS