Per Izraelio smūgį Sirijoje žuvo Revoliucinės gvardijos žvalgybos vadas ir jo pavaduotojas | Diena.lt

PER IZRAELIO SMŪGĮ SIRIJOJE ŽUVO REVOLIUCINĖS GVARDIJOS ŽVALGYBOS VADAS IR JO PAVADUOTOJAS

  • 3

Irano žiniasklaida pranešė, kad šeštadienį per Izraelio smūgį Damaske žuvo Irano Revoliucinės gvardijos žvalgybos vadas Sirijoje, jo pavaduotojas ir dar du gvardijos nariai.

„Revoliucinės gvardijos Sirijos žvalgybos vadas, jo pavaduotojas ir dar du gvardijos nariai žuvo Izraeliui užpuolus Siriją“, – pranešė Irano naujienų agentūra „Mehr“, cituodama informuotą, bet neįvardytą šaltinį.

Vėliau Irano Islamo Revoliucinės gvardijos korpusas pranešė, kad šeštadienį per Izraelio smūgį Damaskui žuvo penki jo nariai, nors anksčiau skelbė apie keturis žuvusiuosius.

„Vienas iš sužeistųjų per sionistinio režimo [Izraelio] ataką“ mirė nuo patirtų sužalojimų, sakoma Irano gvardijos pareiškime, kurį paskelbė naujienų agentūra „Mehr“.

Iranas sako pasiliekantis teisę atkeršyti už mirtiną Izraelio smūgį Damaskui

Iranas šeštadienį pažėrė kaltinimų Izraeliui dėl smūgio Damaskui ir pareiškė pasiliekantis teisę imtis atsakomųjų veiksmų.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanani (Naseras Kananis) pasmerkė „dažnus Sirijos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimus ir eskaluojamus agresyvius bei provokacinius išpuolius“, kuriuos vykdo Teherano priešas Izraelis.

„Irano Islamo Respublika pasilieka teisę tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje imtis atsakomųjų veiksmų“ dėl naujausio smūgio Sirijos sostinei, sakė N. Kanani.

Karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad per Izraelio smūgį Damasko Mazeho rajonui žuvo mažiausiai 10 žmonių.

Irano Islamo Respublika pasilieka teisę tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje imtis atsakomųjų veiksmų.

Gvardijos naujienų agentūra „Sepah“ pranešė, kad „bjaurus ir nusikalstamas sionistų režimas (Izraelis)“ nužudė keturis gvardijos karinius patarėjus, o Irano naujienų agentūra „Mehr“ pranešė, kad vienas iš žuvusiųjų buvo gvardijos žvalgybos vadas Sirijoje.

N. Kanani pareiškė, kad kariniai veiksmai visame regione, kurie siejami su Izraeliu, „atspindi jo [Izraelio] pajėgų silpnumą ir neviltį“ mūšio lauke.

Naujausią smūgį jis pavadino „desperatišku bandymu skleisti nestabilumą ir nesaugumą regione“.

Izraelio smūgis pataikė į gyvenamąjį pastatą Sirijos sostinėje

Didėjant įtampai Artimųjų Rytų regione, šeštadienį Izraelis pataikė į gyvenamąjį pastatą Sirijos sostinėje, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Išpuolis buvo nukreiptas prieš gyvenamąjį namą Damasko Mazeho rajone, tai buvo Izraelio agresijos rezultatas“, – teigė Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA.

Šiame Damasko rajone įsikūrusios Jungtinės Tautos, įvairios ambasados ir maitinimo įstaigos.

„Vakariniame Mazeho rajone aiškiai girdėjau sprogimą ir mačiau didelį dūmų debesį“, – naujienų agentūrai AFP teigė vienas gyventojas.

„Garsas buvo panašus į raketos sprogimą, o po kelių minučių išgirdau greitosios pagalbos automobilių garsus“, – pridūrė jis.

Įvykio vietoje buvęs AFP korespondentas sakė, kad sugriuvęs pastatas buvo aptvertas, į įvykio vietą atvyko greitosios pagalbos automobiliai.

Jis teigė, kad gelbėjimo tarnybos ieško išgyvenusių žmonių.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad per šį smūgį žuvo penki žmonės.

„Izraelio raketų smūgis buvo nukreiptas į keturių aukštų pastatą, per kurį žuvo penki žmonės (...) ir buvo sugriautas visas pastatas, kuriame posėdžiavo Iranui prijaučiantys lyderiai“, – nurodė SOHR, remdamasi šaltinių tinklu Sirijoje.

Anot organizacijos, Izraelio išpuolis buvo įvykdytas itin saugomoje teritorijoje, kurioje gyvena Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) ir Iraną remiančių palestiniečių grupuočių lyderiai.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) pridūrė, kad Izraelis neabejotinai taikėsi į aukšto rango šių grupuočių narius.

Spalio 7 dieną prasidėjus karui tarp žydų valstybės ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“, Izraelis suintensyvino smūgius prieš Damaską.

Praėjusių metų pabaigoje per Izraelio aviacijos smūgį žuvo IRGC aukšto rango generolas, pranešė karinės pajėgos.

Razi Moussavi (Razis Musavis) buvo vienas labiausiai patyrusių Islamo Revoliucinės gvardijos korpuso (IRGC) užsienio pajėgų patarėjų Sirijoje.

Šis generolas aktyviai veikė srityje, susijusioje su logistine parama pasipriešinimo ašiai Sirijoje.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį pilietinį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus oro antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, daugiausia taikydamasis į Libano grupuotės „Hezbollah“ kovotojus ir kitas Irano remiamas pajėgas, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja atskirus oro antskrydžius kaimyninėje šalyje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo nuožmiam priešui Iranui, kuris remia Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, plėsti savo pozicijų šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Karma pasivys šetonus

O tie arabai, pasirodo, labai ramūs...

Jo

Žydų teroristai ir okupantai ir toliau žudo nekaltus žmones, moteris ir vaikus, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo

ai

cia nieko tokio, tie sirai tikriausiai buvo labai nedemokratiski teroristai, tai ir zuvo nuo demokratisku ir vakarietisku izraelio raketu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS