Žiniasklaida: JAV perspėjo Maskvą, kad teroro išpuolis įvyks būtent „Crocus“ koncertų salėje | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: JAV PERSPĖJO MASKVĄ, KAD TERORO IŠPUOLIS ĮVYKS BŪTENT „CROCUS“ KONCERTŲ SALĖJE

  • 9

JAV ne tik perspėjo Rusiją apie galimą teroristinį išpuolį Maskvoje, bet ir pranešė, kad jis gali būti surengtas „Crocus City Hall“ koncertų salėje.

Kaip rašo portalas UNIAN, remdamasis „The Washington Post“ leidiniu, Maskva daugiau nei prieš dvi savaites buvo informuota, kad ši koncerto vieta yra galimas teroristų taikinys.

„Tai kelia naujų klausimų, kodėl Rusijos valdžia nesiėmė griežtesnių priemonių, kad apsaugotų vietą, kurioje teroristai nužudė daugiau nei 140 žmonių ir padegė pastatą“, – rašoma leidinyje.

Antrasis galimas taikinys buvo sinagoga Rusijos sostinėje. Jau kitą dieną po įspėjimo Rusijos saugumo tarnyba paskelbė užkertanti kelią „Islamo valstybės“ atakai prieš sinagogą Maskvoje.

Koncertų salėje rūbininku dirbęs 15-metis Islamas Khalilovas tą naktį padėjo žmonėms evakuotis iš pastato. Paauglys teigė, kad darbuotojai buvo įspėti dėl galimo teroristinio išpuolio.

Tai kelia naujų klausimų, kodėl Rusijos valdžia nesiėmė griežtesnių priemonių, kad apsaugotų vietą, kurioje teroristai nužudė daugiau nei 140 žmonių ir padegė pastatą.

Primename, kad kovo 7 dieną JAV ambasada Rusijoje paskelbė įspėjimą, kad Maskvoje per artimiausias 48 valandas „ekstremistai planuoja atakuoti didelius susibūrimus, ypač koncertus“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad tai „panašu į tiesioginį šantažą ir ketinimą įbauginti bei destabilizuoti visuomenę“.

Kovo 22 dieną Maskvoje įvyko didžiausias teroristinis išpuolis per 20 metų – ginkluoti užpuolikai atidengė ugnį „Crocus“ koncertų salėje, po to padegė pastatą ir pabėgo.

Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas teigė, kad jie neva nebuvo įspėti dėl teroristinio išpuolio grėsmės. Baltieji rūmai pranešė išsiuntę privatų įspėjimą Maskvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Flurona [TRUMP 2024]

Tai kelia klausimą iš kur pas JAV tokios žinios? O atsakymas - jos kažkaip prikišo nagus

baikit

viska putleris žinojo ,kas ir kada,tik tikruju nepagavo,o papuole panasus ,tad padauze juos tie neprisipazino ,tad pasedes ant adaros kelias savaites gal prisiims kaltes ,ned fizine jegos dauzymas nieko nepese putlerio žudikai ,tad pasirinko kita strategija ,gal pavyks ?

fsb operacija

Žiūrėkit Osečkin, M.Solonin you tube.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS