Rusijos politikai neigia žinią apie V. Žirinovskio mirtį | Diena.lt

RUSIJOS POLITIKAI NEIGIA ŽINIĄ APIE V. ŽIRINOVSKIO MIRTĮ

Rusijos politikai penktadienį paneigė pranešimą apie ultranacionalistinės Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderio Vladimiro Žirinovskio mirtį nuo koronavirusinės infekcijos komplikacijų.

Anksčiau antradienį naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – narį Aleksandrą Proniuškiną, sakiusį kad 75 metų V. Žirinovskis mirė penktadienį vienoje Maskvos ligoninėje.

Tačiau žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – pirmininkas Viačeslavas Volodinas neilgai trukus savo „Telegram“ kanale parašė, kad V. Žirinovskis tebėra gyvas.

„Visus, nerimaujančius dėl Vladimiro Volfovičiaus Žirinovskio, noriu nuraminti – jis gyvas. Jo būklė iš tikrųjų sunki, – rašo V. Volodinas. – Šiandien jam atliko kompiuterinės tomografijos tyrimą. Mes dėl jo jaudinamės, gydytojai dėl jo kovoja.“

Kategoriškai atmetame melą apie Vladimiro Žirinovskio mirtį.

Ūmaus būdo politikas vasario 2 dieną buvo hospitalizuotas dėl sunkios formos COVID-19 ir buvo ne vieną kartą paniręs į komą.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija taip pat paneigė pranešimus apie V. Žirinovskio mirtį ir pareiškė, kad jo „būklė stabili“, o gydytojai teikia „visą įmanomą pagalbą“.

„RIA Novosti“ žinutė apie V. Žirinovskio mirtį greitai buvo pašalinta.

„Kategoriškai atmetame melą apie Vladimiro Žirinovskio mirtį, – sakoma LDPR frakcijos Valstybės Dūmoje „Telegram“ pranešime.

LNK reportažas:

LDPR grasina prokuratūra ir teismais „šmeižikams“, paskelbusiems apie V. Žirinovskio mirtį

Rusijos liberalų demokratų partija (LDPR), reaguodama į gandus, jog mirė partijos lyderis V. Žirinovskis, pateiks pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir kreipsis į teismą su ieškiniu prieš tuos, kurie paskleidė tokius melagingus pranešimus. Apie tai penktadienį TASS pranešė LDPR frakcijos Dūmoje spaudos tarnyba.

„LDPR dės visas pastangas, kad nubaustų melagius, kurie palaidojo Žirinovskį. Kartojame: jo būklė stabili ir nepablogėjo! Pateikiame pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir rengiame ieškinius visiems šmeižikams“, – sakė spaudos tarnyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Faktas

Putkino daigtas pamačius lavonieną tampa Geležiniu vilku

Keista

Putinas visus lavonus bučiuodavo į kaktą o šito ne bučiavo o tas nabagas zirikas taip stengėsi pataikavo

Vatufkė

Putkinas atėjo ne atsisveikint su žarnovskiu bet pasisveikinti ,žino kad neužilgo susitiks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS