Žiniasklaida: Rusija ilgam įkalino dėl tinklaraštininko žūties kaltintą D. Trepovą | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: RUSIJA ILGAM ĮKALINO DĖL TINKLARAŠTININKO ŽŪTIES KALTINTĄ D. TREPOVĄ

  • 0

Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė 27 metų laisvės atėmimo bausmę Darjai Trepovai, kaltinamai dėl rusų karo tinklaraštininko Vladleno Tatarskio žūties per sprogimą vienoje Sankt Peterburgo kavinėje praėjusių metų balandį.

Sankt Peterburgo teismas pripažino ją kalta dėl teroristinio išpuolio įvykdymo, neteisėto disponavimo sprogstamaisiais įtaisais ir dokumentų klastojimo.

D. Trepova vienoje Sankt Peterburgo kavinėje įteikė V. Tatarskiui statulėlę su sprogmenimis. Po kelių minučių statulėlė sprogo. Įvykio metu žuvo 40-metis V. Tatarskis, o dar kelios dešimtys asmenų buvo sužeisti.

Praėjus mažiau nei parai po sprogimo pareigūnai sulaikė D. Trepovą bei apkaltino terorizmu ir kitais nusikaltimais.

Prokurorai teigė, kad ji sąmoningai perdavė V. Tatarskiui, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Maksimas Fominas, įtaisą su sprogmenimis.

Prokurorai tvirtino, kad tinklaraštininko nužudymą buvo užsakęs Kyjivas. Pastarasis šiuos kaltinimus neigia, tvirtindamas, kad Maskvoje vyksta vidinės kovos.

Prokurorai prašė skirti D. Trepovai 28 metus kalėjimo.

26 metų D. Trepova pripažino tinklaraštininkui įteikusi dovaną, tačiau teigė maniusi, kad joje buvo paslėptas pasiklausymo įrenginys, o ne bomba.

D. Trepova kaltę pripažino tik dėl suklastotų dokumentų naudojimo ir tvirtino, kad neturėjo tikslo pakenkti V. Tatarskiui.

Kartu su D. Trepova teistam jos pažįstamam Dmitrijui Kasincevui, pas kurį ji pasislėpė po incidento, teismas skyrė metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

V. Tatarskis buvo įtakingas karo tinklaraštininkas ir vienas populiariausių korespondentų iš griežtosios linijos grupės, kuri po Rusijos pradėtos invazijos į Ukrainą įgijo daug sekėjų socialiniuose tinkluose.

Gairės: Darja Trepova, laisvės atėmimo bausmė, 27 metai, Rusija, Vladleno Tatarskio žūtis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS