Žiniasklaida: Rusija rado naują taikinį, kuris galėtų padėti kovoje su ukrainiečiais | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: RUSIJA RADO NAUJĄ TAIKINĮ, KURIS GALĖTŲ PADĖTI KOVOJE SU UKRAINIEČIAIS

  • 0

Elitinio Afganistano nacionalinės armijos komandų korpuso nariai, kuriuos Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) ir Vakarų sąjungininkai paliko praėjusiais metais, kai šalis atiteko Talibanui, teigė kad į juos kreipiamasi su pasiūlymais prisijungti prie Rusijos kariuomenės ir kariauti Ukrainoje, rašo foreignpolicy.com.

Kaip teigiama, dabar jie yra bedarbiai. Daugelis komandų vis dar laukia persikėlimo į JAV ar Britaniją, todėl tampa lengvu taikiniu verbuotojams iš Rusijos.

Anonimu norėjęs likti buvęs aukšto rango Afganistano saugumo pareigūnas sakė, kad Afganistano nacionalinės armijos komandų korpuso narių integracija į Rusijos kariuomenę kare su Ukraina „pakeistų žaidimą“, nes Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naudojasi liūdnai pagarsėjusiais „Wagner“ grupės samdiniais, kurie registruoja į karą kalinius.

Buvęs Afganistano komandos karininkas, sakė manantis, kad tik „Wagner“ buvo atsakinga už tai, kad Rusija verbavo Afganistano specialiąsias pajėgas. „Vieninteliai, kurie verbuoja užsienio karius Rusijai, yra „Wagner“ grupė, o ne jų pačių kariuomenė. Tai nėra prielaida, tai – faktas, – sakė jis. – Vakarų sąjungininkai geriau siųstų juos į pagalbą ukrainiečiams. Jie nenori kovoti su rusų kariais, nes jie yra priešai. Bet ką jiems daryti?“.

Kai kurie buvę Afganistano nacionalinės armijos komandų korpuso nariai taip pat pranešė, kad su jais susisiekė per „WhatsApp“ ir „Signal“ programėles bei siūlė prisijungti prie vadinamojo Rusijos „užsienio legiono“ kovai Ukrainoje.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, užsieniečiai, Afganistanas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS