Žiniasklaida: Rusija sulaikė šnipinėjimu įtariamą JAV pilietį | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: RUSIJA SULAIKĖ ŠNIPINĖJIMU ĮTARIAMĄ JAV PILIETĮ

  • 0

Rusijos žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos teismas sulaikė JAV pilietį, įtariamą šnipinėjimu.

Rusijoje gimęs amerikietis Gene'as Spectoras (Džinas Spektoras) pripažino savo kaltę ir susitarė su tyrėjais, pranešė „Interfax“ ir pridūrė, kad jam gresia iki 20 metų kalėjimo.

Valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“ pranešė, kad byla buvo įslaptinta ir daugiau detalių nėra žinoma.

Praėjusių metų rugsėjį G. Spectoras jau buvo nuteistas trejų su puse metų laisvės atėmimo bausme už korupciją byloje, susijusioje su buvusiu buvusio Rusijos ministro pirmininko pavaduotojo Arkadijaus Dvorkovičiaus padėjėju.

Pirmasis apkaltinamasis nuosprendis G. Spectorui 2021-ųjų byloje buvo panaikintas apeliacine tvarka ir 2022-ųjų liepą grąžintas nagrinėti iš naujo.

Pasak TASS, G. Spectoras gimė ir užaugo Rusijoje, o paskui persikėlė į Jungtines Valstijas, kur gavo pilietybę. Jis buvo Rusijos įmonių grupės „Medpolimerprom“ generalinis direktorius.

Pastaraisiais metais keli JAV piliečiai buvo nuteisti griežtomis bausmėmis Rusijoje. Vašingtonas kaltina Maskvą, kad ji siekia juos panaudoti kaip derybų žetonus, kad būtų paleisti Jungtinėse Valstijose laikomi rusai.

Gruodį Rusija išlaisvino amerikiečių krepšinio žvaigždę Brittney Griner (Britni Grainer), kuri buvo suimta dėl kanapių pėdsakų, mainais į JAV dėl ginklų kontrabandos įkalinto Viktoro Buto paleidimą.

Kovą, per žurnalistinę kelionę į Uralą, dėl kaltinimų šnipinėjimu buvo suimtas leidinio „Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas). Jis kaltinimus neigia.

E. Gershkovichas tapo pirmuoju nuo sovietinių laikų sulaikytu ir šnipinėjimu apkaltintu Vakarų žurnalistu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS