Žmogaus teisių gynėjas: A. Navalnas buvo nužudytas pasitelkiant seną KGB metodą | Diena.lt

ŽMOGAUS TEISIŲ GYNĖJAS: A. NAVALNAS BUVO NUŽUDYTAS PASITELKIANT SENĄ KGB METODĄ

  • 39

Aleksejus Navalnas greičiausiai buvo nužudytas pasitelkiant KGB naudojamą techniką, pranešė šaltinis kalėjime, kuriame buvo laikomas ir Vladimiro Putino kritikas, skelbia britų naujienų portalas „The Times“.

Rusijos tremtinio ir žmogaus teisių gynėjo Vladimiro Osečkino teigimu, ant A. Navalno kūno rastos mėlynės atitiko „vieno smūgio“ egzekucijos metodą.

„Tai senas KGB specialiųjų pajėgų padalinių metodas“, – sakė jis.

Anot V. Osečkino, KGB mokė savo darbuotojus nužudyti žmogų vienu smūgiu į širdį. Tai buvo KGB skiriamasis bruožas.

V. Osečkinas yra svetainės „Gulagu.net“ įkūrėjas. Ši grupė renka kalinių ir darbuotojų liudijimus iš garsių Rusijos kalėjimų. V. Osečkino informacija buvo gauta iš šaltinio, dirbančio Arkties pataisos darbų kolonijoje, kurioje ir mirė A. Navalnas, rašo „Daily Mail“.

A. Navalno našlė Julija Navalnaja apkaltino V. Putiną nužudžius jos vyrą. Ji teigė, kad Kremliaus kritikas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, o Maskva bando nuslėpti nužudymą, nerodydama jo kūno.

Tai senas KGB specialiųjų pajėgų padalinių metodas.

Tačiau V. Osečkinas teigė, kad valdžia nebūtų norėjusi palikti pėdsakų kūne, taip nuvesdama tiesiai pas V. Putiną.

Žmogaus teisių gynėjo teigimu, A. Navalnas dieną prieš mirtį buvo priverstas praleisti nuo dviejų su puse iki keturių valandų erdvėje po atviru dangumi, kur temperatūra galėjo nukristi iki minus 27 laipsnių.

V. Osečkinas aiškino, kad taip jie sulėtino A. Navalno kraujotaką.

„Tada tampa labai lengva ką nors nužudyti per kelias sekundes, jei operatyvininkas turi patirties“, – sakė jis.

Teigiama, kad tada buvo panaudotas vienas smūgis – slapta nužudymo technika, kurią, kaip manoma, naudojo KGB, taip nepaliekant jokių mirties priežasties požymių.

Rusijos valdžiai kol kas nepavyko įtikinamai paaiškinti, kaip mirė Kremliaus kritikas.

Apie jo mirtį buvo pranešta penktadienį. Teigiama, kad 47-erių V. Putino kritikas po pasivaikščiojimo esą pasijuto blogai ir mirė.

V. Osečkino manymu, FSB pareigūnų buvimas kalėjime yra įrodymas, kad N. Navalną nužudė Kremlius.

Anot jo, tai buvo speciali operacija, parengta prieš kelias dienas.

„Tai buvo Maskvos įsakymas, nes be Maskvos nebūtų buvę įmanoma išmontuoti kamerų taip, kaip jie tai padarė“, – sakė jis.

A. Navalno šeimai buvo pranešta, kad jie kūno neatgaus dar dvi savaites.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Vemt

ir šikt norisi kai pamatau šitos padugnės ir tėvynės išdaviko nasralno pavardę ir snukį, ačiū dievui kad padvėsė šitas kalėjimo kamštis

Čia viskas

daugiau nei aišku. Uždaužė jį tie gyvuliai užsidarę kameroj, nes buvo toks gyvulių valdžios prikazas - užmušt ir pakavot, kad niekas nerastų. Ten taip vyksta nuo 1917 metų, o dabr visai išprotėjo tie bolševikų ab orto atliekos ir išsigimėliai.

RICHARD

NIEKO NAUJO BOLSEVIKU SOVIETU KONCLAGERIUOSE;;ZMOGAUS GYVYBE BE JOKIOS VERTES;;IR TU ZMOGZUDZIU PILNAS PASAULIS;;KUR NESPJAUK ;TEN RUSAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS