Žuvusiųjų per rusų smūgį statybinių medžiagų parduotuvei Charkive skaičius išaugo iki septyniolikos | Diena.lt

ŽUVUSIŲJŲ PER RUSŲ SMŪGĮ STATYBINIŲ MEDŽIAGŲ PARDUOTUVEI CHARKIVE SKAIČIUS IŠAUGO IKI SEPTYNIOLIKOS

Rusams savaitgalį smogus šiaurės rytų Ukrainos Charkivo mieste esančiai statybinių prekių parduotuvei, žuvusiųjų skaičius pirmadienį išaugo iki septyniolikos, pranešė regiono prokuratūra.

Socialiniame tinkle „Telegram“ Charkivo srities prokuratūra nurodė, kad nustatytos trylikos aukų – dešimt prekybos centro darbuotojų ir trijų lankytojų – tapatybės.

Sužeisti 48 žmonės, o dar penki laikomi dingusiais.

Rusija šeštadienį smogė parduotuvei „Epicentr“, ir ataka sukėlė didžiulį gaisrą. Dėl to pareigūnams sunku identifikuoti žuvusiuosius.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė vidury dienos surengtą išpuolį prieš akivaizdžiai civilinį taikinį.

„Tik tokie bepročiai kaip Putinas gali taip bjauriai žudyti ir terorizuoti žmones“, – sakė jis, turėdamas omenyje Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris 2022 metų vasarį pasiuntė savo karius į Ukrainą.

Charkivas, antras pagal dydį Ukrainos miestas, yra vos už keliasdešimties kilometrų nuo sienos ir yra reguliariai atakuojamas Rusijos raketų.

Tuo metu Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo saugumo šaltinį, kuris tvirtino, kad per šeštadienio raketų smūgį buvo sunaikinta prekybos centre esanti „karinė parduotuvė ir vadavietė“.

Gairės: karas Ukrainoje, charkivas, statybinių medžiagų parduotuvė, žuvusieji
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS