Avariją patyrę lakūnai pasiruošę vėl skraidyti | Diena.lt

AVARIJĄ PATYRĘ LAKŪNAI PASIRUOŠĘ VĖL SKRAIDYTI

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė Aviacijos bazėje Šiauliuose susitiko su avariją patyrusio orlaivio L-39ZA „Albatros“ lakūnais. Jie tikina esantys pasiruošę vėl skraidyti.

„Didžiuojuosi jumis ir džiaugiuosi, kad likote gyvi. Tai, ką jūs atlikote, yra profesionalumo viršūnė“, – susitikusi su lakūnais sakė ministrė Rasa Juknevičienė.

Orlaivio lakūnai majoras Marius Matulaitis  ir vyresnysis leitenantas Povilas Stučka sakė, kad jaučiasi gerai ir yra pasiruošę vėl skraidyti. Pasak karių, apsispręsti katapultuotis reikėjo labai greitai, jiems ypač pravertę nuolatinės katapultavimosi treniruotės ir treniruotės vandenyje.

Ministrė taip pat pasveikino NATO oro policijos misijos vykdymą perimančius Danijos karius ir padėkojo misiją baigusiam Prancūzijos karinių oro pajėgų kontingentui.

„Tikiuosi, kad įvykis, kurį ką tik išgyvenome, bus vienintelis jūsų ir mūsų gyvenime“, – kalbėjo ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

xx

Lakunai skraidys prie treniruoklio sturvalo ko jiems ir linkiu.O biednai lietuveliai lektuvai nereikalingi.Per biedna musu valstybe. Geriau savo jegomis kurkime prieslektuvinius "stingerius"arba 'bulavas"Tai daug efektingesnis ginklas mazoms valstybems pries tokes kaip rusija ,kinija , JAV. Sraidyti savo malonumui lai skraido uz savo pinigus.

dd

ant ministres sluotos :)))

eziukas

juokingiausia sioje istorijoje,kad sudege juodojo deze......kuri NEGALI sudegti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS