E.Zingeris Zoknių oro uostą siūlo pavadinti R.Reagano vardu | Diena.lt

E.ZINGERIS ZOKNIŲ ORO UOSTĄ SIŪLO PAVADINTI R.REAGANO VARDU

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, konservatorius Emanuelis Zingeris pasiūlė Zoknių aerodromą prie Šiaulių perkrikštyti buvusio JAV prezidento Ronaldo Reagano  vardu, ketvirtadienį pranešė delfi.lt naujienų portalas.

Tokį siūlymą parlamentaras pateikė savo vadovaujamam komitetui, šis antradienį jam pritarė.

„Artėja dvidešimties metų sukaktis nuo Sovietų Sąjungos sugriuvimo, o R.Reaganas buvo pagrindinis mūsų partneris mūsų kovoje už laisvę, todėl jo vardas labai daug ką mums reiškia. Beje, dabar kaip tik yra šimtas metų nuo jo gimimo“, - portalui sakė E.Zingeris.

„Čia toks simbolinis gestas, kad mes atsimename visus tuos, kurie 50 metų palaikė Baltijos šalių kovą už nepriklausomybę ir nepripažino mūsų šalių okupacijos“, - pridūrė politikas.

Zoknių aerodrome įsikūrusi NATO oro policijos misija.
R.Reaganas JAV prezidentu buvo 1981-1989 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ui

Kodėl ne Gaono? Ar Ben Guriono? O gal Šiaurės Jeruzalės? Zingeris sako, kad šiemet šimtas metų nuo Reigano gimimo. Užtat šiemet spalį 70 metų nuo Lietuvos aviatoriaus A. Gustaičio nukankinimo NKVD kalėjime.

EEEE

geriausiai ZINGERIO vardu !!!!!!!!!!!!!

sigitas

O kodėl ne Venslauskų? Juk žymus teisejas-advokatas ir homaniškai gyveno augino Lietuvai jaunąją kartą Reigenui ir taip per daug garbės,nes buvo JAV Prezidentas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS