Lenkijos ambasadoje gali balsuoti apie pusę tūkstančio lenkų | Diena.lt

LENKIJOS AMBASADOJE GALI BALSUOTI APIE PUSĘ TŪKSTANČIO LENKŲ

Lenkijos ambasadoje Vilniuje sekmadienį parlamento rinkimuose gali balsuoti apie pusę tūkstančio Lenkijos piliečių.

Lenkijos ambasados ministras patarėjas Stanislawas Kargulas sakė, kad ambasadoje sudaromame rinkėjų sąraše užsiregistravo 201 Lenkijos pilietis. Tačiau diplomatas tikisi, jog mažiausiai dar tiek pat gali balsuoti Vilniuje viešinčių lenkų turistų.

„Per šiuos rinkimus turime vieną rinkiminę apygardą Lietuvoje, tai yra Lenkijos ambasados konsulinis skyrius Vilniuje. Esame gavę 201 paraišką“, - sakė S.Kargulas.

„Iš patirties galiu pasakyti, kad pačią rinkimų dieną tikimės, kad papildomai atvyks apie 200-400 asmenų. Tai gali būti turistai arba vienadieniai Vilniaus lankytojai. Norėdami balsuoti, jie privalo su savimi turėti pažymą apie balsavimo teisę. Tuomet rinkiminė apygarda Lenkijoje, kur jie yra įrašyti, išbrauks juos iš sąrašo ir jie pateks į mūsų sąrašą“, - sakė ambasados Vilniuje atstovas.

Parlamento rinkimuose pergalė prognozuojama valdančiajai Donaldo Tusko Piliečių platformos partijai, apklausose antra žengė Jaroslawo Kaczynskio „Teisės ir teisingumo“ partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LLL

Dėl 500 lenkų kyla klausimai dėl lenkiškų mokyklų ir užrašų lietuvių kalba Vilniaus krašte? Tai kur tie lenkai, kurie putojasi dėl lenkų skriaudimo? Matyt jie visai ne lenkai, o greičiau tuteišiai ar baltarusiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS