Su naikintuvu susidūręs lėktuvas rastas pelkėje (dar papildyta) | Diena.lt

SU NAIKINTUVU SUSIDŪRĘS LĖKTUVAS RASTAS PELKĖJE (DAR PAPILDYTA)

Su Prancūzijos naikintuvu antradienį susidūręs Lietuvos karinis orlaivis rastas įkritęs į pelkę, pranešė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

"Lėktuvas neužkliudė jokių pastatų, nėra sužeistų, nesugadinta jokia infrastruktūra. Jis rastas įkritęs į pelkę", - Lietuvos radijui sakė R.Juknevičienė.

Antradienio rytą Lietuvos karinis orlaivis L-39ZA "Albatross" ir Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvas "Mirage 2000" susidūrė per pratybas. Lietuvos lėktuvo du pilotai sėkmingai katapultavosi, o prancūzų lėktuvas sugebėjo nutūpti.

Krašto apsaugos ministrės teigimu, incidentas įvyko per eilines pratybas, kurios vyksta beveik kasdien.

"Tai įvyko ore, pratybų metu. Pratybos yra nuolatinės, vyksta šešis kartus per savaitę ir tokių pratybų metu įvyko nelaimė", - kalbėjo ministrė.

Pasak R.Juknevičienės, įvykio aplinkybes turėtų išaiškinti speciali tyrimo komisija.

"Bus sudaryta speciali tyrimo komisija ir tada bus atsakyta į klausimus", - sakė ministras.
Ministrės teigimu, lietuvių lakūnai jau yra karinių oro pajėgų bazėje, jie sveiki.

Prancūzijos ambasada pranešė, kad po incidento Lietuvos ir Prancūzijos institucijos dirba išvien.

"Prancūzijos ambasada, veikdama kartu su Lietuvos Krašto apsaugos ministerija bei Šiauliuose dislokuotu Prancūzijos kariniu vienetu, sužinojo ir atidžiai tiria šį rytą įvykusio susidūrimo tarp lietuvių mokomojo lėktuvo L-39 ir prancūzų naikintuvo Mirage aplinkybes. Ambasada džiaugiasi, kad abu lietuvių bei prancūzų pilotai yra gyvi ir sveiki", - teigiama ambasados pranešime spaudai.

"Kol kas dar nėra tiksliai žinomos šio įvykio aplinkybės. Kompetentingos Lietuvos ir Prancūzijos valdžios institucijos tuo tikslu dirba išvien", - teigia ambasada.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

petka

kaip tas kibiras dar skraide

ooo

Neturėjo ką veikti vaikinai ir išvažiavo alaus nesisiderinę. Ko gyvenime nebūna.

Baf Baf

Kažkokia mistika, jeigu būtu susidūrę ore, būtu abu nudribę, matyt pašovė musiškius, arba pridėjo į kelnes ir netyčia katapultavosi....che...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS