Abu Kauno futbolo klubai – kol kas be A lygos licencijos | Diena.lt

ABU KAUNO FUTBOLO KLUBAI – KOL KAS BE A LYGOS LICENCIJOS

Kauno futbolo klubams teks palaukti leidimo startuoti ateinančio sezono Lietuvos čempionate. Nei pernai penktąją vietą užėmusiam „Kauno Žalgiriui“, nei ketvirtam finišavusiam ir kelialapį į UEFA Europos lygos atrankos varžybas pelniusiam „Stumbrui“ nepavyko gauti A lygos licencijos.

Šiandien vykusiame Lietuvos futbolo federacijos Licencijavimo komiteto posėdyje buvo diskutuojama dėl A lygos klubų licencijų suteikimo. Nutarta, jog visus kriterijus A lygos licencijai gauti atitiko tik keturi klubai: šalies čempionė Marijampolės „Sūduva“, vicečempionas ir taurės laimėtojas Vilniaus „Žalgiris“, bronzos medalių laimėtojas „Trakų“ klubas, kuriam leista pakeisti pavadinimą į „Riteriai“. Nemenkai nuostabai tarp geriausiai atitikusių infrastruktūros, finansinius, teisinius bei kitokius kriterijus atsidūrė ir A lygos naujokas „Panevėžys“, pernai laimėjęs pirmosios lygos pirmenybes. Tuo tarpu į licencijas pretendavę „Kauno Žalgiris“, „Stumbras“ ir „Palanga“ turės per savaitę ištaisyti trūkumus. Jei tai pavyks, vasario 7 d. jie galės tikėtis gerų žinių iš Apeliacinio komiteto posėdžio. Įdomu, kad „Palanga“ ir „Stumbras“ tarpsezoniu pakeitė savininkus.

Pajūrio komandą perėmė verslininkai iš Rusijos, o portugalų valdomas „Stumbras“ investuotojų vis dar ieško. Naujo vadovo Kauno klubui prireikė po to, kai apie savo pasitraukimą iš komandos trenerio ir vadovo posto pareiškė Mariano Barreto. Portugalas ketina pasilikti 25 proc. klubo akcijų, tačiau vyriausiojo trenerio pareigas turėtų perimti specialistas iš Portugalijos arba Ispanijos. Nepaisant kalbų apie galimą „Stumbro“ pasitraukimą iš varžybų dėl negaunamos Kauno miesto savivaldybės paramos, jos vargiai tikėtinos, nes pasitraukimo atveju klubas negalėtų pretenduoti į jau iškovotus daugiau nei 200 tūkst. eurų, kurie bus pervesti po „Stumbro“ starto Europos lygos varžybose.

Į vietą elitiniame divizione po praėjusio sezono pretendavo ir 6-ąją vietą užėmęs Klaipėdos „Atlantas“, autsaiderė „Jonava“ bei pirmosios lygos vicečempionė Alytaus „Dainava“, bet jie nepateikė reikiamų dokumentų. Klabama, jog „Atlantas“ subyrėjo neatlaikęs skolų šleifo, „Jonava“, pasitraukus pagrindiniam rėmėjui, žada persikelti į žemesnę lygą, o „Dainava“ ketina augti palaipsniui ir šiemet nespėtų surinkti A lygai reikalingo minimalaus biudžeto.

Tad panašu, jog kovo pradžioje startuosiantis Lietuvos čempionatas turės vos septynis dalyvius ir bus vienas kukliausių visoje Europoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Stumbrui, kaip ir galima buvo tikėtis, po kamuolinių sukišimo į kalėjimą, artėja galas...

Užpelkis

Parama Stumbrui iš miesto biudžeto ? Gal tikrai paremkim Afrikos futbolą savo vaikų sąskaitą ir privačių veikėjų kišenes papildykim miesto pinigais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS