Apie Lietuvos futbolą - linksmai: sparnuotosios frazės | Diena.lt

APIE LIETUVOS FUTBOLĄ - LINKSMAI: SPARNUOTOSIOS FRAZĖS

  • 0

Sporto pasaulio asmenybės kartais pažeria ne tik šabloniškų ir nuvalkiotų frazių, tačiau taip pat pradžiugina originaliais perliukais.

Portalas Penalty.lt visą sezoną rinko skambius Lietuvos futbolo pasaulio atstovų pasisakymus. Šiandien pateikiame trečiąją citatų rinkinio dalį.

U-19 rinktinės treneris Antanas Vingilys po pralaimėjimo Portugalijos rinktinei: “Žinojome, kad ispanų komanda gera, žaidėjai stiprūs fiziškai, tas mus ir pavedė.”

U-19 rinktinės puolėjas Simonas Stankevičius po paskutinę minutę patirto pralaimėjimo 2:3 olandams: “Pritrūko patirties ginantis nuo paskutinės atakos, nes visi patikėjome, kad jau laimėjome.”

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo atsisveikindamas prisipažino, kad jo tikslai visgi nebuvo tokie aukšti, o strategija – ilgalaikė: “Nuveikėme ne taip mažai – užimame ketvirtąją vietą, turime 8 taškus, o liko dar 2 mačai. Turėjau tikslą surinkti 10 taškų, tad esu gana patenkintas. Vis tik pasiilgau klubinio futbolo, nes Lietuvoje pusę metų nėra ką veikti, tik žiūrėti į sniegą.”

Rungtynėse tarp “Ekrano” ir “Atlanto” rezerviniui teisėjui pridėjus 4 minutes, “Ekrano” prezidentas Aušrys Labinas surinko: “Iš kur tiek ištraukei?”

“Bangos” treneris Mindaugas Čepas po pralaimėjimo “Žalgiriui” 0:5: “Problemų pas mus – aukščiau stogo.”

“Sūduvos” puolėjas Tomas Radzinevičius po lygiosiomis pasibaigusios dvikovos su “Žalgiriu”: “Labai noriu padėkoti Andriui Veličkai, kad nepataikė į vartus.”

Lygiosios su “Banga” suerzino “Atlanto” trenerį Konstantiną Sarsaniją: “Žaidėjai gali nebeeiti į treniruotis, jei nėra noro dirbti.”

Į pastabą apie tai, jog “Ekranas” šį sezoną dažnai muša svarbius įvarčius rungtynių pabaigoje, vienas komandos trenerių Valdas Dambrauskas atsakė taip: “Mums, treneriams, didesnė paslaptis yra ne tai, kad įvarčiai krenta paskutinėmis minutėmis, o tai, kad jie nekrenta anksčiau.”

“Tauro” žaidėjas Marius Stanaitis apie komandos draugo Jean Marie Amani neišnaudotą progą mače su “Sūduva”: “Pavadinčiau tai kalbos barjero problema. Komandoje vienas rusakalbis, kitas gruzinas, kitas anglakalbis. Galėjo susikalbėti ir kuris nors būtų išbėgęs vienas prieš vieną.”

Po “vandensvydžio” partijos rungtynėse namie su “Banga” “Sūduvos” saugas Valentinas Baranovskis prisipažino: “Sunku žaisti, kai vandens – iki kelių.”

Žalgiriečiui Andriui Skerlai patiko komandų kovingumas čempionato pabaigoje: “Jei visi taip kovotų, kaip paskutinius 4-5 turus, tai ir pirmenybių lygis būtų kitoks…”

Komentatorius Nerijus Kesminas apie “Ekrano” komandos būseną po pralaimėjimų “Kruojos” ir “Žalgirio” komandoms: ““Ekranas” sunkiai kabo ant ringo virvių. Dvejos rungtynės – du gniuždantys smūgiai.”

Komentatorius Nerijus Kesminas transliacijos iš Panevėžio antrąjį kėlinį pradėjo pasisveikinimu: “Sveiki, dabar jūs matote mėnulį, bet netrukus matysite Panevėžį.

“Šiaulių” treneris Tomas Kančelskis po pralaimėjimo minimaliu rezultatu “Atlanto” komandai: “Pirmame kėlinyje išėjome žaisti užmigę. Miegojome pietų miegu, todėl anksti praleidome įvartį.”

Minėtose rungtynėse “Atlanto” treneris Konstantinas Sarsanija pasirinko 18-mečio Gerardo Žukausko ir 17-mečio Skirmanto Rakausko vidurio saugų porą. Paklaustas, ar nerizikavo, treneris atsakė: “Būčiau rizikavęs, jei į vartus vietoje Manto Galdiko būčiau pastatęs Tadą Eliošių.”

Latvijos rinktinės treneris Marianas Paharas prieš rungtynes su Lietuva į spaudos konferenciją atsivedė veteraną vartininką Aleksandrą Kolinko. Paklaustas, ar tai reiškia, jog šis žais startinėje sudėtyje, treneris atsakė: “Ne, tai nereiškia. Tiesiog jūs visi jį seniai matėte.”

“Trakų” futbolininkas Mantas Leonavičius apie rungtynes su Vilniaus MRU: “Pirmasis kėlinys buvo labai sunkus, o abi komandos žaidė spirdalą.”

“Žalgirio” trenerį Mareką Zubą sužavėjo “Kruojos” kovingumas: “Jie visas 90 minučių kovojo taip, lyg žaistų pasaulio čempionate.”

Pakruojiškių kovingumu stebėjosi ir “Atlanto” treneris Konstantinas Sarsanija: “Man atrodo, kad jiems buvo pažadėtos premijos.”

Rungtynėse su “Ekranu” du įvarčius per 18 min. praleidusį vartininką Edgarą Jonaitį “Šiaulių” treneris Tomas Kančelskis pakeitė Pauliumi Pociumi. Kodėl taip pasielgė, treneris neatsakė: “Paliksiu tai spręsti žiūrovams. Kaip norte, taip supraskite.”

Po netikėtos čempionato atomazgos “Žalgirio” kapitonas Algis Jankauskas prisipažino: “Buvau labai nusiminęs. Maniau, kad gulėsiu aikštėje iki kitos dienos.”

Žurnalisto paklaustas, koks pergalės cigaro skonis, Andrius Velička atkišo cigarą jam: “Imk, pats paragauk.”

“Atlanto” direktoriui Vaciui Lekevičiui nepatiko “Bangos” sirgalių elgesys Klaipėdos stadione: “Jeigu būčiau jaunas, tikrai būčiau keliems gargždiškiams užsukęs ausis. Tačiau nurijau seilę ir nuėjau į šoną.

Trečiosios sezono dalies įspūdingiausio epizodo “titulas” keliauja į Pakruojį:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS