Ar „Arsenal“ pateks į UEFA Čempionų lygą? | Diena.lt

AR „ARSENAL“ PATEKS Į UEFA ČEMPIONŲ LYGĄ?

  • 0

Rytoj, trečiadienį, Azerbaidžano sostinėje Baku vyks UEFA Europos lygos varžybų finalas. Jame santykius aiškinsis Anglijos klubai – Londono „Chelsea“ ir šio miesto „Arsenal“.

Tai bus 10-tas Europos lygos (anksčiau – UEFA taurės) finalas, kuriame kovos tos pačios šalies ekipos, ir antroji angliška lemiama dvikova.

Jei pergalę iškovos „Arsenal“, šios komandos futbolininkai ne tik kels į viršų antrojo pagal stiprumą žemyno turnyro trofėjų, bet ir pelnys kelialapį į kito sezono UEFA Čempionų lygos varžybas.

„Kanonieriai“ šio bilieto nelaimėjo Anglijos „Premier“ lygoje, kur užėmė penktąją vietą. „Chelsea“ savo šalies čempionate liko trečia. Tai garantavo vietą pajėgiausiame žemyno turnyre kitą sezoną.

Jei rytoj triumfuos „aristokratai“, į Čempionų lygą papildomai pateks trečiąją vietą Prancūzijos lygoje užėmusi ekipa – Liono „Olympique“.

„Chelsea“ klubas šį sezoną Europos lygoje nepralaimėjo nė vieno mačo – 11 pergalių, 3 lygiosios. Tiesa, ši Londono komanda labai sunkiai, tik 11 m baudinių serijoje, pusfinalyje palaužė Frankfurto „Eintracht“.

„Arsenal“ turnyre patyrė dvi nesėkmes, bet pusfinalyje užtikrintai abukart nugalėjo „Valencia“ futbolininkus.

Šį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje „Arsenal“ su „Chelsea“ apsikeitė pergalėmis savo aikštėse. „Kanonieriai“ įveikė varžovus 2:0, o „aristokratai“ 3:2. Iš viso įvairiose varžybose šie klubai grūmėsi net 197 kartus. 76 sykius laimėjo „Arsenal“, 63 – „Chelsea“, o 58 rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Londono ekipos tarpusavyje kovojo trijuose finaluose. 2002 ir 2017 metų „FA Cup“ lemiamose akistatose stipresnis buvo „Arsenal“, o 2007-ųjų Anglijos lygos taurės finale – „Chelsea“.

Europos lygos (buv. UEFA taurės) lemiamame mūšyje ir „kanonieriai“, ir „aristokratai“ rungtyniaus antrą kartą. 2000 metais „Arsenal“ baudinių serijoje nusileido Stambulo „Galatasaray“ komandai, o „Chelsea“ 2013-aisiais 2:1 palaužė Lisabonos „Benfica“ klubą.

Anglijos ekipos antrojo pagal pajėgumą Europos turnyro finale grūmėsi 1972 metais, kai susitiko Londono „Tottenham Hotspur“ ir „Wolverhampton“. Pernai čempionais tapo Madrido „Atletico“ futbolininkai, 3:0 įveikę Marselio „Olympique“.

Daugiausia sykių – penkis – Europos lygos turnyrą laimėjo „Sevilla“ klubas. Ispanijos komandos šį trofėjų iškovojo 11 kartų, Italijos – 9, Anglijos – 8.

Intriguojančias rungtynes tiesiogiai nuo 21.50 val. rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS