Atkakliame „Žalgirių“ derbyje triumfavo šeimininkės | Diena.lt

ATKAKLIAME „ŽALGIRIŲ“ DERBYJE TRIUMFAVO ŠEIMININKĖS

Lietuvos moterų A lygos pirmenybės persirito į antrąją pusę, kol turnyre neliko pergalės skonio neragavusių komandų. Paskutinė tai padarė „ŠSG-FA Šiauliai“ ekipa. Tuo tarpu čempionato lyderių trejetas tęsia lenktynes dėl medalių.

Jei pirmoji pozicija, kurios jau daugelį metų neužleidžia Šiaulių „Gintra-Universitetas“, niekam nekelia abejonių, tai dėl sidabro ir bronzos medalių verda atkakli kova. Savaitgalį Kaune ietis sukryžiavo dvi realiausios pretendentės – vicečempionas „Kauno Žalgiris“ ir sostinės žalgirietės. Iki mačo kaunietės nuo viešnių iš sostinės turnyro lentelėje atsilikinėjo net 6 taškais, tad pralaimėjimas namų aikštėje jų šansus išsaugoti sidabrą būtų sumažinęs iki minimumo. Vilnietės, savo ruožtu, ant FA „Kauno Žalgiris“ stadiono vejos žengė kupinos ryžto įrodyti, jog jų pergalė 3:2 pirmojo rato akistatoje Kaune nebuvo atsitiktinė. Tiesa, antrajame rate Vilniuje ekipų mūšis baigėsi be įvarčių.

Tarsi patvirtindamos savo nuostatą, viešnios iškart metėsi į ataką ir jau 9-ąją min. Laura Ruzgutė pelnė pirmąjį mačo įvartį. Šeimininkėms niekaip neperlaužiant mačo eigos, jų treneris Mantas Babušis jau 36-ąją min. atliko iškart du keitimus. Netrukus kaunietės pasiekė išlyginamąjį įvartį. Vieno išpuolių metu kamuolys baudos aikštelėje pataikė vilnietei į ranką ir teisėjas skyrė 11 m baudinį. Jį realizavo Rimantė Kunickaitė.

Atstatę pusiausvyrą šeimininkės po pertraukos atrodė jau gerokai užtikrinčiau. 47-ąją min. Jorūnė Lipkinaitė rezultatą persvėrė, o Kamilė Vaičiulytė (74 min.) persvarą dar padidino – 3:1. Kai jau atrodė, kad rungtynių intriga išblėso, vilnietės sugebėjo ją atgaivinti. 88 min. vėl pasižymėjo Laura Ruzgutė. Nors viešnios, padedamos trijų legionierių iš Ukrainos ir Sakartvelo, bandė surengti varžovių vartų šturmą, joms pritrūko laiko.

Svarbų laimėjimą įsirašiusios kaunietės su 22 taškais vis dar lieka trečiojoje pozicijoje, bet atsilikimą nuo sostinės ekipos sumažino iki 3 taškų. Lyderis „Gintra-Universitetas“ (39 taškai) svečiuose 8:1 sutriuškino Gargždų „Bangą“ (17 taškų), o ŠSG-FA „Šiauliai“ (4) Marijos Stankevičiūtės įvarčio dėka įsirašė pirmąją sezono pergalę namuose 1:0 įveikę Utenos „Utenio“ (7) komandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS