Atostogos palauks | Diena.lt

ATOSTOGOS PALAUKS

Nespėjo uždanga pakilti, o jau nusileido. Taip daugelį metų baigdavosi Lietuvos futbolo klubų ekskursijos Europos taurių turnyruose. Nors norų ir užmojų netrūkdavo, lietuvių svaičiojimai dažniausiai neatitikdavo realių galimybių. Vis dėlto per keletą pastarųjų metų situacija pasikeitė akivaizdžiai.

Jau pernai įspūdingą pasirodymą surengusi Marijampolės "Sūduva" bei solidžiai spurtavę "Trakai" įrodė, kad net ir turint gerokai kuklesnį biudžetą nei varžovai, galima šturmuoti ambicingas aukštumas. Pajutę sėkmės skonį tie patys klubai favoritus skriaudžia ir šiemet. Nors prieš pat Čempionų lygos turnyro startą marijampoliečius užgriuvusios netektys gerokai sujaukė jų kortas. Tad sėkmė akistatose su pernai grupių etapą pasiekusia Nikosijos APOEL – neabejotinai rimtas pareiškimas. Juolab kad vien dėl šio laimėjimo marijampoliečiai papildomai uždirbo per 0,5 mln. eurų, o Kipro čempionams nesėkmė, jų pačių skaičiavimais, kainavo mažiausiai dvigubai tiek.

Vakar ištraukus Čempionų lygos trečiojo kvalifikacinio etapo burtus paaiškėjo, kad jame lietuvių laukti Slovakijos arba Lenkijos čempionai. Tiesa, tam "Sūduva" turėtų sukurti dar vieną stebuklą šiandien prasidedančiose antrojo etapo akistatose su Belgrado "Crvena Zvezda". Nors laukia Serbijos superklubo egzaminas, suvalkiečiai savo gerbėjus išmokė paprastos tiesos – pranašumą reikia įrodinėti aikštėje, o ne baksnojant į klubo praeities trofėjų lentynas.

Balkanų išbandymas, tik Europos lygoje, laukia ir "Trakų". Trakiškių pajėgumas tikrai neprilygsta "Sūduvos" potencialui, tačiau ir jų oponentas Belgrado "Partizan" neatrodo toks grėsmingas kaip "Crvena Zvezda". Panašios – ir Vilniaus "Žalgirio" perspektyvos mūšiuose su "Vaduz", užgrūdintu Šveicarijos pirmenybėse.

Tad labai gali būti, kad europinė futbolo vasara, paprastai lietuviams pasibaigianti vos įpusėjus kalendorinei, šiemet užtruks iki pat auksinio rudens.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS