Žemaičių atkaklumas subrandino svarbią pergalę | Diena.lt

ŽEMAIČIŲ ATKAKLUMAS SUBRANDINO SVARBIĄ PERGALĘ

„Sunkios rungtynės, bet pasiekta svarbi pergalė“, - džiaugėsi Davidas Afonso. Gargždų „Bangos“ ekipos vairininkas triumfavo po auklėtinių pergalės „Optibet A lygos“ pirmenybėse prieš Alytaus „Dainavą“.

21-ojo turo dvikovoje svečiuose gargždiškiai 1:0 (0:0) įveikė Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus.

Pirmame kėlinyje pavojingų epizodų sukurta nebuvo. Svečiai kėlė nemažai kampinių, sykį po Airido Mickevičiaus neužtikrinto žaidimo kamuolį į vartus bandė nukreipti Robertas Vėževičius.

Po pertraukos aštrių atakų skaičiumi abi ekipos taip pat neišsiskyrė. Mantas Bertašius atmušė kamuolį, kai Denysas Taraduda smūgiavo galva, gargždiškiai atliko vieną kitą bandymą iš toli.

Būtent komandos debiutantas Ze Eduardo iššovė iš tolimos distancijos ir A. Mickevičius buvo priverstas apsiginti. Iš karto po šios situacijos buvo pakeltas kampinis – trečią pridėto laiko minutę Ričardas Šveikauskas mušė galva ir Gustas Zabita nukreipė kamuolį į savo vartus.

Šis laimėjimas leido „Bangai“ su 22 taškais pakilti į 6-ąją vietą, tiek pat taškų turintys dainaviečiai įsitaisę laipteliu žemiau.

„Buvo slidi, „greita“ aikštė, todėl nebuvo galimybių žaisti techniško futbolo. Tad mes pabandėme žaisti ilgais perdavimais, paprasčiau. Tai pasiteisino. Turėjome momentų, buvome arčiau pergalės“, - dėstė D. Afonso.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS