Bendradarbiavimo kryptis – į pasaulio pietryčius | Diena.lt

BENDRADARBIAVIMO KRYPTIS – Į PASAULIO PIETRYČIUS

  • 0

„Visada naudinga susitikti su kitų futbolo konfederacijų atstovais, sužinoti, kuo gyvena kitų žemynų futbolas“, – sakė Australijoje ir Filipinuose viešėjęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius.

Moterų futbolo proveržis

LFF vadovas kartu su generaline sekretore Rita Bagdoniene ir Lietuvos moterų futbolo rinktinės treneriu Danieliu Wimeriu viešėjo Australijoje pasaulio moterų futbolo čempionato dienomis.

Rugpjūčio 18–19 d. Sidnėjuje buvo surengta Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) konferencija, skirta moterų futbolui. Renginio programą sudarė pagrindiniai FIFA moterų futbolo strategijos ramsčiai: vystymosi ir augimo, žaidimo demonstravimo, komunikacijos ir komercijos, valdymo ir vadovavimo, ugdymo.

„Moterų futbolo augimas – akivaizdus, Europos, pasaulio čempionatų rungtynes stebi sausakimši stadionai, milijonai sirgalių prie ekranų. Tai jaučiame ir Lietuvoje: futbolą žaidžiančių mergaičių vis daugėja, auga ir su jomis dirbančių trenerių skaičius, o tai – svarbūs žingsniai didinant šio sporto populiarumą ir ypač šiuo metu, kai nenumaldomai artėja Europos merginų (iki 19 metų) čempionatas Lietuvoje“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Lietuvoje futbolą žaidžiančių mergaičių vis daugėja, auga ir su jomis dirbančių trenerių skaičius.

FIFA džiaugėsi sėkme

LFF vadovas ir jo kolegos bendravo su FIFA, kitų šalių atstovais, apsikeitė idėjomis, papasakojo, kaip sekasi mūsų šalies futbolo bendruomenei.

Pranešimus konferencijoje skaitė du kartus FIFA moterų futbolo pasaulio taurę laimėjusi trenerė Jill Ellis, geriausia 2021 m. FIFA moterų futbolo trenerė Emma Hayes, FIFA pasaulinės futbolo plėtros vadovas Arsene’as Wengeras.

Australijos ir Naujosios Zelandijos arenose surengto pasaulio moterų futbolo čempionato sėkme džiaugėsi FIFA prezidentas Gianni Infantino.

„Svarbūs dalykai, kurių čia pasiekėme, privalo būti panaudoti sportui dar labiau paskatinti ir užtikrinti, kad futbolas įkvėptų būsimą žaidėjų kartą, atskleistų naujų lyderių“, – kalbėjo FIFA vadovas.

Finalo dvikovą, kurią laimėjo ispanės (1:0 įveikė angles), Sidnėjuje stebėjo 75 784 žiūrovai – tiek pat, kiek ir Australijos futbolininkių rungtynes su Anglijos (1:3), Danijos (2:0) ar Airijos (1:0) ekipomis. Visų čempionato mačų lankomumo vidurkis – beveik 31 tūkst. sirgalių.

Aptarė projektus

E. Stankevičius kartu su LFF pirmuoju viceprezidentu Remigijumi Daugėla per vizitą Filipinuose susitiko su šios šalies futbolo federacijos vadovu Mariano Araneto, kuris yra ir FIFA valdybos narys, taip pat Filipinų moterų futbolo atstovais, Guamo futbolo asociacijos prezidentu Valentino San Gilu.

Aptartos galimos bendradarbiavimo galimybės, bendri dvišaliai Lietuvos ir Filipinų futbolo projektai.

„Aktualiausios temos – bendri salės, paplūdimio ir moterų futbolo projektai. Filipinuose sportas, ypač futbolas, itin populiarus, tad matome palankią ilgalaikę perspektyvą. Anksčiau užmezgėme ryšius su Taičiu, kur jau rungtyniavo mūsų paplūdimio futbolininkai. Svarbus ir bendradarbiavimo komercinis potencialas“, – reziumavo E. Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS