Dėmesio sulaukęs salės futbolo projektas bus tęsiamas | Diena.lt

DĖMESIO SULAUKĘS SALĖS FUTBOLO PROJEKTAS BUS TĘSIAMAS

  • 1

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo klubas (buvęs VšĮ FK „Vytis“) sėkmingai užbaigė nuo 2020 m. vykdytą projektą „Fizinio aktyvumo plėtra Kauno miesto ir rajono savivaldybėje“, kurį remia Sporto rėmimo fondas.

Projekto tikslas – Kauno mieste ir Kauno rajone skatinti fizinio aktyvumo veiklas populiarinant salės futbolą ir kompleksiškai formuojant socialinės atsakomybės įpročius.

Šių tikslų „Kauno Žalgirio“ salės futbolo klubas siekė įvairiais būdais: vaikams (g. 2010–2012 m.) „Žalgirio“ treniruočių centre rengė nemokamas treniruotes, salės futbolo stovyklas, turnyrus, susitikimus su futbolininkais, o treneriams – kvalifikacijos kėlimo mokymus.

Stengtasi ugdyti ne tik salės futbolo įgūdžius, bet ir discipliną, komandinę dvasią, drąsą, pasitikėjimą savimi ir atskleisti kitas vertybes, formuojančias vaikų ir jaunuolių charakterį, asmenybę.

Mažinant rasizmą ir diskriminaciją į  užsiėmimus priimti visi norintieji, neatsižvelgiant į odos spalvą, rasę ar lytį. Klubas savo ruožtu į užsiėmimus integravo užsieniečius futbolininkus, kurie noriai bendravo ir dalijo patarimus.

Dalis jaunimo šiais laikais vengia aktyvaus laisvalaikio, o mes siūlome alternatyvų, sudominame.

Per dvejus metus į įvairias klubo organizuojamas veiklas įsitraukė 1,5 tūkst. dalyvių. Per klubo varžybas sporto arenose įvairias pareigas nuolat ėjo būrys apmokytų savanorių.

„Tokie projektai būtini kiekvieno miesto gyventojams, ypač vaikams. Matome, kad dalis jaunimo šiais laikais vengia aktyvaus laisvalaikio, o mes siūlome alternatyvų, sugebame juos sudominti. Galiausiai ir mes patys turime galimybę atrasti naujų talentų“, – svarstė „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandos ir Lietuvos rinktinės treneris Dentinho.

Daugkartinis Lietuvos salės futbolo čempionų klubas neketina sustoti – projektas ir jo veiklos bus plėtojamos toliau.

„Įsitikinome, kad tokie projektai laukiami ir reikalingi. Skatiname fizinį aktyvumą ir, be kita ko, populiariname vis labiau jaunimui patinkantį salės futbolą“, – sakė „Kauno Žalgirio“ salės futbolo klubo vadovas Darius Gurskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fanas

Šaunuoliai,puiki sporto šaka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS