Dešimt rungtynių Lietuvos moterų futbolo rinktinei – į patirties bagažą | Diena.lt

DEŠIMT RUNGTYNIŲ LIETUVOS MOTERŲ FUTBOLO RINKTINEI – Į PATIRTIES BAGAŽĄ

  • 0

Lietuvos moterų futbolo rinktinei nepavyko skambiu akordu užbaigti 2023 m. pasaulio čempionato atrankos varžybų.

Surinko 5 taškus

Paskutines G grupės rungtynes lietuvės savo aikštėje 0:1 pralaimėjo Kroatijos futbolininkėms, su kuriomis per pirmą dvikovą pernai Puloje pasidalijo po tašką (0:0).

„Mūsų jaunoms žaidėjoms tokio rango rungtynės itin svarbios. Reikia kuo anksčiau pradėti žaisti aukščiausiu lygiu, tai skatina žengti į priekį“, – svarstė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Danielis Wimmeris.

Anksčiau lietuvės pralaimėjo šveicarėms (1:4 ir 0:7), rumunėms (0:3 ir 1:7), italėms (0:5 ir 0:7), o moldoves kartą įveikė (4:0) ir sužaidė lygiosiomis (1:1).

„Surinkome iš viso 5 taškus. Įvertinus, kaip tobulėjame, manau, kad galime būti patenkinti šiuo atrankos ciklu“, – reziumavo D.Wimmeris.

Pabaigtuvės – spalį

Tiesioginį kelialapį į pasaulio čempionato finalo turnyrą, kuris numatytas kitąmet Australijos ir Naujosios Zelandijos stadionuose, G grupėje iškovojo italės, o šveicarės žais atkrintamąsias rungtynes.

Jaunoms žaidėjoms reikia kuo anksčiau pradėti rungtyniauti aukščiausiu lygiu.

Tikslą jau pasiekė ir švedės (A grupės nugalėtojos), ispanės (B), olandės (C), anglės (D), danės (E), norvegės (F), vokietės (H) ir prancūzės (I).

Šansų dar turi airės, škotės, islandės, austrės, bosnės, belgės, portugalės, Velso atstovės.

Atkrintamosios varžybos turėtų vykti spalio mėnesį.

Titulą gins amerikietės

Kituose kontinentuose atrankos barjerus jau yra įveikusios šešiolika nacionalinių vienuolikių.

Azijoje sėkmė lydėjo Japonijos, Pietų Korėjos, Kinijos, Filipinų ir Vietnamo futbolininkes, Afrikoje – Zambijos, Maroko, Nigerijos ir Pietų Afrikos Respublikos atstoves, Pietų Amerikoje – Kolumbijos, Brazilijos ir Argentinos rinktines, Šiaurės Amerikoje ir Karibų jūros baseine – JAV, Kanados, Kosta Rikos ir Jamaikos komandas.

Be konkurencijos vietos pasaulio čempionato finalo turnyre teko būsimų varžybų šeimininkėms – australėms ir naujazelandietėms.

2019-aisiais Prancūzijoje triumfavo amerikietės, finale 2:0 įveikusios olandes. Trečią vietą užėmė švedės, 2:1 nugalėjusios angles.


Statistika

Lietuva–Kroatija

0:1 (0:0).

Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas, 302 žiūrovai.

Teisėja C.Tryak (Turkija) Įvartis: 66 min. I.Lažeta (11 m,  0:1).

Lietuva: G.Lukjančukė, A.Mikutaitė, M.Liužinaitė, V.Neverdauskaitė, A.Žeglevičiūtė (nuo 57 min. A.Kazarina), D.Gailevičiūtė, J.Sabatauskaitė, S.Petravičienė, M.Galkina (nuo 44 min. E.Šupelytė), L.Rogačiova (nuo 57 min. G.Valikonienė), U.Lazdauskaitė (nuo 81 min. P.Sarkanaitė).

Kroatija: D.Bačič, B.Živkovič (nuo 65 min. J.Čanjevac), L.Balog, K.Pranješ (nuo 46 min. H.Spajič), P.Pezelj, L.Domazet, I.Rudelič, I.Lažeta, A.M.Markovič (nuo 46 min. P.Mikulica), E.Ljustina (nuo 46 min. T.Krznarič), A.Lubina.

Komandų rodikliai. Smūgiai į vartus – 3:12, smūgiai į vartų plotą – 1:10. Kampiniai – 1:11.

Turnyro lentelė

1. Italija  9  0  1  40:2

2. Šveicarija  8  1  1  44:4

3. Rumunija  6  1  3  21:11

4. Kroatija  3  1  6  6:18

5. Lietuva  1  2  7  7:35

6. Moldova  0  1  9  1:49

GALERIJA

  • Danielis Wimmeris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS