E. Jankauskas laukia maksimalaus atsidavimo iš žaidėjų | Diena.lt

E. JANKAUSKAS LAUKIA MAKSIMALAUS ATSIDAVIMO IŠ ŽAIDĖJŲ

  • 1

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš paskutines UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupės rungtynes su Serbija teigia, jog jo komandai tai bus svarbi patirtis ir nori matyti maksimalų atsidavimą iš žaidėjų, rašo lff.lt.

Lietuvos rinktinė per penkis mačus dar nėra iškovojusi taškų ir jau nepakils iš ketvirtos vietos. Serbija (11 tšk.) užima pirmą vietą ir tik dviem taškais lenkia Rumunijos rinktinę, tad rungtynėse su lietuviais tik pergalė leistų šeimininkams užsitikrinti kelialapį į B divizioną.

Tuo tarpu Lietuvos komanda yra susikoncentravusi į savo žaidimo gerinimą. E. Jankauskas liko patenkintas auklėtinių atsistatymu po pralaimėjimu pasibaigusių rungtynių su Rumunija.

„Atsistatymas praėjo gerai, turėjome trumpą kelionę, išsijudinome ir ruošiamės rungtynėms. Varžovai mes visas pajėgas, jie norės kontroliuoti rungtynių eigą ir įmušti greitą įvartį. Turime būti tam pasiruošę. Nors ir prieš rumunus ruošėmės tai pirmai bangai, tačiau nepavyko apsiginti. Antradienį laukia kokybiškai dar stipresnė komanda. Tai vaikinams bus puikus egzaminas ir reikės maksimaliai atsiduoti“, - kalbėjo E. Jankauskas.

Pasak stratego, komandai labiau už viską reikalingas moralinis pakylėjimas: „Negalvojame apie serbus,, galvojame apie savo komandą. Mums bus svarbiausia iškovoti taškus dėl savo būsenos, dėl pasitikėjimo savimi ir savivertės pakilimo“.

Susitikime su Serbija negalės žaisti du reguliarūs Lietuvos rinktinės startinės sudėties žaidėjai Vykintas Slivka ir Arvydas Novikovas. E. Jankauskas neslėpė, jog jų trūks komandai, bet tuo pačiu paragino kitus žaidėjus įrodyti savo galimybes.

„Be abejo, po rungtynių su rumunais reikės rotuoti sudėtį. Galime kalbėti, kad po sunkių rungtynių yra normalu žaisti po trijų dienų, bet mes turime statistinę analizę, kaip atsistato mūsų futbolininkai. Kadangi netekome kelių lyderių, tai bus puiki proga pasireikšti kitiems. Nebijome mesti į aikštę jaunimo ir A lygos žaidėjų, nes neturime daug resursų ir mums nėra, ko bijoti. Dabar esame tokioje stadijoje, kai mums reikia mokytis, daryti išvadas, nes tik tokios pamokos parodo, ko mums trūksta ir ko mes turime siekti“, - sakė treneris.

Lietuvos rinktinės saugas Danielis Romanovskis, šiuo metu žaidžiantis Belgrado „Zemun“ klube, teigia, jog jam buvo smagu sulaukti kvietimo prieš šias rungtynes: „Malonu grįžti į Serbiją, kur žaidžiu jau pusę metų. Labai džiugu, kad gavau kvietimą į rinktinę ypač prieš rungtynes su serbais. Manau, kad visų rungtynių metu teks atlaikyti aukštą varžovų spaudimą ir laukti galimybės kontratakuoti, kai galėtume pabėgti į priekį ir įmušti“.

„Į kiekvienas rungtynes einame kovoti dėl taškų. Tai nelabai sekasi, bet darysime viską, kad iškovotume pirmuosius taškus. Treneris mus perspėjo, jog jie turi stiprų puolėją Aleksandrą Mitrovičių, kuris mėgsta kovoti dėl aukštų kamuolių ir rytoj galėsime matyti ilgus perdavimus link jo, po kurių mažesni žaidėjai bandys mus apžaisti“, - pasakojo pastaraisiais metais jaunimo (iki 21 metų) rinktinėje žibėjęs D. Romanovskis.

Lietuvos rinktinė į kovą su Serbija stos antradienį 21.45 val. Belgrado „Partizan“ stadione.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Marijonas

Maksimalus atsidavimas rezultatu 1:4, o jeigu būtų minimalus atsidavimas, kas tada būtų ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS