E. Jankauskas prieš Baltijos taurės startą: žinome, kur fokusuotis, kad eliminuotume galimus pavojus | Diena.lt

E. JANKAUSKAS PRIEŠ BALTIJOS TAURĖS STARTĄ: ŽINOME, KUR FOKUSUOTIS, KAD ELIMINUOTUME GALIMUS PAVOJUS

  • 0

Šeštadienį Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės laukia svarbiausias šios vasaros startas – pirmosios Baltijos taurės rungtynės, kuriose ant kortos – galimybė patekti į finalą ir savo žiūrovų akivaizdoje rungtis dėl taurės, kurios lietuviai nėra laimėję nuo 2010 metų.

Lietuviai nuo pirmadienio iki trečiadienio sportavo Kaune, ketvirtadienį persikėlė į Palangą, o į Liepoją, kur ir vyks rungtynės, keliaus dvikovos dieną, šeštadienį.

Primename, kad birželio 8 dieną lietuviai turnyro pusfinalyje Liepojoje susitiks su Latvijos futbolininkais. Mačas startuos 16 valandą, o Lietuvos rinktinės sirgaliai „Vyčio tribūna“ kviečia lietuvius vykti į Latviją ir ten garsiai palaikyti mūsų futbolininkus. Daugiau informacijos apie išvyką skaityti kviečiame paspaudus čia.

Kitame pusfinalyje tą pačią dieną Taline susitiks Estijos ir Farerų Salų komandos.

Tuo tarpu antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės, nepaisant to, su kuriuo varžovu ir dėl kurios vietos bus žaidžiamos, vyks birželio 11 dieną, antradienį, nuo 19 valandos Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Bilietus į šį mačą įsigyti kviečiame paspaudus čia.

Prieš rungtynes savo mintimis pasidalino rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, kuris plačiau papasakojo apie rinktinės pasiruošimą bei lūkesčius šeštadienio dvikovoje.

„Esame patenkinti sąlygomis, aikšte, esame arčiau rungtynių vietos. Stovykla eina gerai, visi žaidėjai yra sveiki ir geros formos, ruošiamės rytojui.

Nauji žaidėjai labai gerai įsiliejo į kolektyvą, buvo gerai priimti, turime pilną sudėtį dvejoms rungtynėms. Galbūt sportinės formos yra kiek skirtingos, užsienyje žaidžiantys futbolininkai sezonus baigė prieš kelias savaites, bet stengiamės tą krūvį suvienodinti ir tiems, kam jo trūko, jį pagerinti, o A lygos žaidėjai sužaidė daug rungtynių, reikėjo duoti laiko atsistatymui, bet manau, kiek tai buvo įmanoma, su trenerių priežiūra bandėme tai sulyginti“, – sakė rinktinės treneris.

Latviai šią Baltijos taurę pasitinka su nauju treneriu – nuo šių metų ekipai vadovauja specialistas iš Italijos Paolo Nicolato. Jo vadovaujama rinktinė kovo mėnesį sužaidė dvejas rungtynes ir jos baigėsi lygiosiomis – tiek su Kipru, tiek su Lichtenšteinu.

„Visada atėjus naujam treneriui tai yra stimulas visiems žaidėjams, tos rungtynės gal ir nebuvo sėkmingiausios rezultatų atžvilgiu, bet pamatėme braižą, kaip jie nori žaisti, kokie yra pagrindiniai pavojai. Žinome, kur reikia fokusuotis, kad galėtume eliminuoti tuos galimus pavojus. Rinktinė, kuri turi gerus kraštinius žaidėjus, galingus puolėjus, bandėme tą informaciją išstudijuoti ir pateikti žaidėjams, kad rungtynėse nebūtume nustebinti“, – mintimis dalinosi strategas.

Kai kurie rinktinės žaidėjai, kurie dėl traumų šiame lange rinktinės marškinėlių neapsivilks, stovyklos metu vis tiek aplankė rinktinę. E. Jankausko teigimu, tai parodo pozityvią ekipos atmosferą.

„Tai parodo apie kolektyvo sveikatą, gaila, kad jie laikinai yra iškritę iš kolektyvo, tačiau jie randa laiko atvykti, pasisveikinti, palinkėti sėkmės ir tai parodo, koks tai sveikas yra kolektyvas.

Nauji žaidėjai šioje stovykloje taip pat buvo priimti labai draugiškai, tai parodo, kad turime gerą atmosferą, visi čia nori būti. Netekome kelių svarbių žaidėjų, bet tai yra puiki galimybė kitiems įsilieti į kolektyvą ir padidinti tą sveiką konkurenciją“, – dėstė treneris.

Rinktinė Latvijoje sulauks ir ypatingai gausaus palaikymo, mat sirgaliai Vyčio tribūna organizuoja masinę išvyką, kurios metu rinktinę aktyviai turėtų palaikyti keli šimtai sirgalių.

„Tai yra ypatingai svarbus faktorius, tai stipriai motyvuoja mus visus. Žinome, kiek daug sirgalių ten bus, kaip anksti jie pradėjo organizuoti šią išvyką. Manau, kad jausimės lyg žaistume namie ir tai yra geriausia motyvacija, kokia gali būti žaidėjams“, – pasakojo rinktinės strategas.

Treneriu teigimu, praėję metai buvo svarbūs tuo, kad žaidėjai patikėtų galintys kovoti dėl gerų rezultatų, o šiemet jau reikia kilti į dar kitą lygį.

„Mūsų visų tikslas buvo įdiegti tikėjimą, kad patys patikėtume savo jėgomis. Manau, kad mums tai pavyko, dabar laikas pereiti į aukštesnį psichologinį lygį, kur mes gerbiame visus priešininkus, bet labiau dėmesį kreipiame į savo pačių žaidimą, savo veiksmus aikštėje, kur norime dominuoti ir diktuoti žaidimą, turėti savo veidą.

Tokie yra mūsų pagrindiniai tikslai, esame labai geroje fazėje, esame iškovoję dvi pergales iš eilės, turime galimybę pasiekti ir dar didesnę seriją ir tai kelia papildomą motyvaciją mums visiems“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS