E. Jankauskas prieš sekmadienio kovą su serbais: svarbiausia, kad nenusileistume sau | Diena.lt

E. JANKAUSKAS PRIEŠ SEKMADIENIO KOVĄ SU SERBAIS: SVARBIAUSIA, KAD NENUSILEISTUME SAU

  • 7

Lietuvos futbolo rinktinės sekmadienį laukia dar vienas testas Europos čempionato atrankoje – Kaune lietuvaičiai susitiks su Serbijos futbolininkais.

Mačas startuoja 21.45 val.

Lietuviai ketvirtadienį namuose 2:2 sužaidė su Juodkalnijos futbolininkais, tuo tarpu serbai namuose 1:2 lyderių kovoje turėjo pripažinti Vengrijos rinktinės pranašumą.

Rungtynių išvakarėse spaudos konferencijoje kalbėjęs Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas tikino, jog į Kauną atvyko itin sužaistas žvėris.

„Serbija yra tokia komanda, kad jei nelaimi dviejų rungtynių paeiliui – tai yra gana rimtas pavojaus signalas. Esu įsitikinęs, kad rytoj Kaune išvysime pačią pavojingiausią serbų versiją. Tie du jų susitikimai be pergalės signalizuoja, kad toje komandoje galbūt ne viskas yra gerai.

Neabejoju, kad jie į susitikimą prieš mus žiūri tarsi į reabilitaciją ir norės pagerinti savo situaciją. Ketvirtadienį antrame kėlinyje jie visiškai dominavo, atakavo, bet šiek tiek trūko sėkmės, nes pataikė jie ir į virpstą“, – mintimis dalinosi E.Jankauskas.

Jis palygino pirmą lietuvių dvikovą su serbais išvykoje kovo mėnesį bei būsimo varžovo ketvirtadienio rungtynes.

„Tiek tada, tiek prieš vengrus jie žaidė panašiai – bandė atakuoti kraštais ir siųsti kamuolius į baudos aikštelę, kur dominuoja jų puolėjai. Galimai jie kiek per daug patikėjo savo jėgomis po pirmojo įmušto įvarčio.

Žinome, kokie yra stiprūs vengrai, tą pajautėme ir patys, tad ir ta jų pergalė Belgrade ne taip stebina. Bet kokiu atveju, mums nuo to lengviau tikrai nebus. Kaip minėjau, serbai atvyks dar piktesni“, – pasakojo strategas.

Kalbėdamas apie lietuvių atsistatymą po ketvirtadienio dvikovos, treneris išskyrė kelis esminius akcentus.

„Norime tęstinumo ir aiškiai esame nusimatę komponentus, kur norėtume turėti aukštesnius rezultatus ar procentus, o tai galėtų leisti mums pasiekti teigiamą rezultatą. Visgi svarbiausia, kad nenusileistume sau. Taip žaidėjams ir pasakiau – nepaisant to, kad žaisime prieš superkomandą, pagrindinis priešininkas pirmiausia būsime mes patys sau.

Žinome savo galimybes, dvikovoje su Juodkalnija pakėlėme kartelę tiek savo, tiek sirgalių akyse. Dabar tikslas – išlaikyti tą lygį“, – sakė E. Jankauskas.

Jis taip pat sutiko, kad antram testui komandą ruošti po sėkmingų rungtynių ketvirtadienį yra ženkliai lengviau nei tai būtų po pralaimėjimo.

„Emocinis užtaisas po ketvirtadienio lygiųjų dar tikrai yra juntamas, o ryšys su sirgaliais mus įpareigoja surasti papildomų jėgų. Manau, kad tas rungtynes žaidėjai įsimins ilgam, kai kurie – gal net ir visą gyvenimą.

Norime to jausmo, norime pratinti sirgalius prie to paties, norime su jais išlaikyti ryšį. Žinau, kad net jei finalinis rezultatas ir nebūtų buvęs toks sėkmingas, mes vis tiek būtume sulaukę aplodismentų.

Tai aiškiai parodo, kad sirgaliai – protingi žmonės. Jie supranta, kas vyksta aikštėje, kada komanda stengiasi ir už tai mums atsidėkoja. Žinoma, taškai ir pergalės suteikia dar daugiau džiaugsmo“, – kalbėjo treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gediminas

gales fursetine organizacija siandien pasakoti pasakas,mes galejom,bet i kelnes pridejom

izolda

nejuokinkit svieto,o geriau pasakyte bereiksmio trenerio(nors jam tik pinigai,o treneris jis negali buti,gal zaidejas jau pasenes antroj lygoj) atlyginima,uz kiek dirba tokie apsisaukeliai,kurie sako'mes uz Lietuva'bet tai priklauso nuo pinigu sumos.

Anonimui

per serbijos nacionalinį transliuotoją....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS